Aktywne Wpisy
OVHcloud +177
Cześć!
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nobody32 +47
Pod kilkoma filmami z kamerek samochodowych spotkałem się z teorią, że ktoś wyprzedzając np przed wzniesieniem, czy zakrętem nie popełnił wykroczenia, bo wyprzedzanie zaczął jeszcze na linii przerywanej (ಠ‸ಠ)
#polskiedrogi #ruchdrogowy #motoryzacja
@aksal89: Teoria, że można wyprzedzać pojazdy wolnobieżne przez linię ciągłą.
1. zjeżdżanie z ronda z wewnętrznego pasa.
2. ignorowanie znaku "Droga wewnętrzna" i wymuszanie pierwszeństwa w myśl "przecież to skrzyżowanie równorzędne".
@LubieDiscoPolo: wiem o jakie ronda chodzi. Co dziennie takim jeżdżę. Mimo to wystarczy jak przy zjeździe użyje się prawego kierunkowskazu. To też ułatwi wszystko ogarnąć. A z tym też jest problem. A najlepsi to ci co używają lewego kierunkowskazu a prawego nie.
Od razu mówię - nie znam szczegółów prawa pod
Parkowanie prostopadle tyłem do chodnika ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://mojafirma.infor.pl/moto/prawo-na-drodze/postoj-i-parkowanie/325402,Parkowanie-na-chodniku-wylacznie-przodem.html
1. skręcając w drogę poprzeczną należy ustąpić pierwszeństwa pieszemu (nawet jak nie ma przejścia dla pieszych).
2. Jadąc drogą z dwoma pasami w jednym kierunku jazda szybciej od auta na pasie obok to wyprzedzanie.
Takie pytanie: sygnalizacja swoich zamiarów na ile sekund wcześniej jest wystarczająca, aby była komunikatywna dla innych kierowców?