Wpis z mikrobloga

Rok 2020 - pandemia pokazuje że całe tabuny „zawodów” dobrze płatnych są bezużyteczne dla społeczeństwa, a ważne sektory jak służba zdrowia czy zwykli dostawcy jedzenia zarabiają śmieszne pieniądze.

Rok 2021 - sytuacja z GME pokazuje że jakiekolwiek zabawy na giełdzie i zarabianie milionów jest zarezerwowane dla milionerów i wielkich graczy, a zwykłych ludzi można po prostu wydymać bez mydła.

Czy to coś zmieni? Ja w to wiary nie mam ¯_(ツ)_/¯

#antykapitalizm #gme #gielda #koronawirus #przemyslenia
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Rok 2021 - sytuacja z GME pokazuje że jakiekolwiek zabawy na giełdzie i zarabianie milionów jest zarezerwowane dla milionerów

@Kozajsza: Przecież sytuacja z GME to właśnie przykład że zwykli ludzie mogą zarobić na giełdzie, choć przez lata wydawało się to niemożliwe.

pandemia pokazuje że całe tabuny „zawodów” dobrze płatnych są bezużyteczne dla społeczeństwa

Dla lewackiej władzy. Restauracje to przydatna część gospodarki.
  • Odpowiedz
Dla lewackiej władzy. Restauracje to przydatna część gospodarki

@void1984: Gdzie pisałem o restauracjach jako nieprzydatnych? Aaaaa "lewackie", sorry nie zwróciłem uwagi że jesteś upośledzony.
  • Odpowiedz
Dużo zawodów w obliczu pandemii jest nieprzydatne bo niczego nie produkują, ani nie oferują żadnych usług

@Kozajsza: Nie produkują, ale wykonują usługi. Za te usługi otrzymują pieniądze.
W branżach które wymieniłeś nie było dużych zwolnień. Ludzie nadal kupują, tyle że zdalnie.
Branże które okazały się "niepotrzebne" to wspomniane restauracje, fryzjerzy, masażyści.

Pandemia tylko uwypukliła śmieszność sytuacji w której są ludzie zarabiający krocie a nie wnoszą kompletnie nic do społeczeństwa

W
  • Odpowiedz