Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@mindrape zarobki pielęgniarki to teraz.okolo 5k na reke plus coroczne dodatki itd plus zauważyłam co raz wieksze możliwości dorobienia na prywatnych klinikach. Przecież pielgrniarka po specjalizacji anestezjologicznej ( chyba tak to sie nazywa ) to skarb tak samo jak po.wielu innych speckach. Z racji wieku pielęgniarek zaraz nie będe miała z kim pracować bo wiek Pań to +/- 50 lat a czym innym przyciagnie sie ludzi do zawodu jak nie pieniędzmi.
  • Odpowiedz
@Wampist: pielęgniarki są potrzebne, inna sprawa, że słabo opłacalne. Może nie mają wykształcenia lekarskiego, ale to są zazwyczaj osoby niezwykle pomocne i mające wyczucie do ludzi.
Influ zarabiają górę kasy jak dobrze się zakręcą i praca jak każda inna. Umawiasz się na sesje, kontrakt z konkretną marką itd.
  • Odpowiedz
@miki_w
Wiem właśnie, że mocno się poprawiło z zarobkami, jednak w szpitalu w którym pracuję, raczej aż tyle nie wyciągają, ale mogę się mylić...
W każdym razie pełna zgoda, że pielęgniarki są bardzo potrzebne i cały czas jest mowa, że zbyt mało osób wybiera ten kierunek, więc nie mam pojęcia dlaczego znalazły się w tym memie...¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@Wampist polowa pielęgniarek skończyła studia po 1 roku na uczelni gdzie ja studiowalam. Na drugim roku widzialam ich co miesiąc co raz mniej. Nie.wiem o jakich uczelniach ty mowisz ale uniwersytety trzymaja poziom. Moze jakbyś studiował w innym miejscu to mialbys o tym jakies pojecie
  • Odpowiedz
@Mescuda: nie pasuje mi tutaj pielęgniarka, wiem, że dużo juelczek którym nie wyjdzie z medycyną sie tam udaje ale bardzo szybko je kończą. Z tego co wiem (a moja mama jest pielęgniarką) jest ich teraz spory niedobór.
  • Odpowiedz