#factorio Matko bosko ta sieć sterownicza to jakiś koszmar. Chciałbym ustawić, że jeśli na okręgu z taśmociągu znajduje się mniej niż 30 sztuk jakiegoś przedmiotu to podajnik wyrównuje do tej liczby ze skrzyni. No nie potrafię, na yb też bida
@Artic: A jaki miałeś problem? Bo to jest bardzo proste. W podajniku włącz/wyłącz jeśli < lub > niż 30 i kabel do wszystkich płytek taśmociągu, które ustawiasz na odczyt. Poczekaj, aż zabierzesz się za ciekawsze rzeczy :D.
Generalnie polecam debuger w postaci światełka (te same warunki dla światełka i od razu będziesz widział czy to co robisz w ogóle działa tak jak chcesz, aby działało).
@Artic: Ty poczekaj az przyjdzie Ci limitowac prace elektrowni atomowej, ktora dziala w trybie ciaglym na pelnej mocy niezaleznie od zapotrzebowania na prad ( ͡°͜ʖ͡°)
@Artic: Jak na mój gust, sposób który pokazal ziomek na yt to mocny overkill. Fajnie pobawić się siecią sterowniczą, wiadomo, ale mając 6 rodzajów flaszek, podstawiasz pod laby zwyczajnie 3 taśmy po 1kolorze na stronę , długie podajniki i problem z głowy.
@Artic: Nie. To dalej mnożenie bytów ponad potrzebę. Generalnie robienie pętli dla labów to bezsens. Ale już mniejsza o to. Istotniejsze, że tak jak on to zrobił na filmiku dla trzeciego pakietu i w domyśle dla kolejnych to bardzo niewydajny sposób, a i jeszcze trzeba się bawić z czyszczeniem linii, bo się zapycha. Nie chce mi się testować, ale jestem przekonany, że nie tylko podczas podłączania. Niefortunne ułożenie buteleczek i
Na screenie zrobiłem to w takiej konwencji jak zrobił gość w filmiku. O wiele lepiej jest połączyć obie taśmy wcześniej i nie robić pętli. Wtedy nawet podziemnego nie
@Artic: Ilość godzin jest nie do stwierdzenia :D. Tylko na steam mam 965h, ale więcej miałem poza nim. A pierwsza długie godziny z grą to był 2014r.
Generalnie nie zdobywam. Sam rozkminiam. Raz czy dwa pytałem się o coś na wykopie kilka lat temu. Raz zaimportowałem bluprinta wirówek i raz szukałem inspiracji do budowy megaelektrowni.
Matko bosko ta sieć sterownicza to jakiś koszmar.
Chciałbym ustawić, że jeśli na okręgu z taśmociągu znajduje się mniej niż 30 sztuk jakiegoś przedmiotu to podajnik wyrównuje do tej liczby ze skrzyni.
No nie potrafię, na yb też bida
https://www.youtube.com/watch?v=xPX3uNU1tUg
Generalnie polecam debuger w postaci światełka (te same warunki dla światełka i od razu będziesz widział czy to co robisz w ogóle działa tak jak chcesz, aby działało).
Wyszukałem to co on tam zrobił... wytoczył armaty na wróbla.
źródło: comment_1611285651JA5mACq5QHAs2Tfx0ght2v.jpg
Pobierzźródło: comment_1611317736a6gjrZVTSir3EhT4m10WxE.jpg
PobierzAj, źle zedytowałem komentarz, tak powinno być:
Na screenie zrobiłem to w takiej konwencji jak zrobił gość w filmiku. O wiele lepiej jest połączyć obie taśmy wcześniej i nie robić pętli. Wtedy nawet podziemnego nie
źródło: comment_1611318300Pk9MZY0PRqoPyD8DEEcnqf.jpg
PobierzGeneralnie nie zdobywam. Sam rozkminiam. Raz czy dwa pytałem się o coś na wykopie kilka lat temu. Raz zaimportowałem bluprinta wirówek i raz szukałem inspiracji do budowy megaelektrowni.