Wpis z mikrobloga

#factorio
Matko bosko ta sieć sterownicza to jakiś koszmar.
Chciałbym ustawić, że jeśli na okręgu z taśmociągu znajduje się mniej niż 30 sztuk jakiegoś przedmiotu to podajnik wyrównuje do tej liczby ze skrzyni.
No nie potrafię, na yb też bida
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Artic: A jaki miałeś problem? Bo to jest bardzo proste. W podajniku włącz/wyłącz jeśli < lub > niż 30 i kabel do wszystkich płytek taśmociągu, które ustawiasz na odczyt. Poczekaj, aż zabierzesz się za ciekawsze rzeczy :D.

Generalnie polecam debuger w postaci światełka (te same warunki dla światełka i od razu będziesz widział czy to co robisz w ogóle działa tak jak chcesz, aby działało).
  • Odpowiedz
@Artic: Jak na mój gust, sposób który pokazal ziomek na yt to mocny overkill. Fajnie pobawić się siecią sterowniczą, wiadomo, ale mając 6 rodzajów flaszek, podstawiasz pod laby zwyczajnie 3 taśmy po 1kolorze na stronę , długie podajniki i problem z głowy.
  • Odpowiedz
@Artic: Nie. To dalej mnożenie bytów ponad potrzebę. Generalnie robienie pętli dla labów to bezsens. Ale już mniejsza o to. Istotniejsze, że tak jak on to zrobił na filmiku dla trzeciego pakietu i w domyśle dla kolejnych to bardzo niewydajny sposób, a i jeszcze trzeba się bawić z czyszczeniem linii, bo się zapycha. Nie chce mi się testować, ale jestem przekonany, że nie tylko podczas podłączania. Niefortunne ułożenie buteleczek i
DanteTooMayCry - @Artic: Nie. To dalej mnożenie bytów ponad potrzebę. Generalnie robi...

źródło: comment_1611317736a6gjrZVTSir3EhT4m10WxE.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Artic: Ilość godzin jest nie do stwierdzenia :D. Tylko na steam mam 965h, ale więcej miałem poza nim. A pierwsza długie godziny z grą to był 2014r.

Generalnie nie zdobywam. Sam rozkminiam. Raz czy dwa pytałem się o coś na wykopie kilka lat temu. Raz zaimportowałem bluprinta wirówek i raz szukałem inspiracji do budowy megaelektrowni.
  • Odpowiedz