Aktywne Wpisy

JanRouterTrzeci +89
Rozbraja mnie to, że pracownicy #korpo #korposwiat jutro "jadą do pracy" xD
Co za #!$%@? akcja żeby mając w domu prąd, internet i służbowego laptopa kapo kazał przyjeżdżać do szklanej klatki xD i goje przyjeżdżają xD na własne życzenie zresztą
Nawet nie dziwię się middle managementowi, bo w trakcie pandemii na zdalnych te wszystkie juleczki HR coordinator 4k ewidentnie waliły w #!$%@? na grubalu. Wdzwania się typiara na Teams meeting, a tam
Co za #!$%@? akcja żeby mając w domu prąd, internet i służbowego laptopa kapo kazał przyjeżdżać do szklanej klatki xD i goje przyjeżdżają xD na własne życzenie zresztą
Nawet nie dziwię się middle managementowi, bo w trakcie pandemii na zdalnych te wszystkie juleczki HR coordinator 4k ewidentnie waliły w #!$%@? na grubalu. Wdzwania się typiara na Teams meeting, a tam

stepienz13posterunku +103
#p0lka #madka #bekazmadek #patologia #logikarozowychpaskow
Pamiętajcie, dziecku trzeba wszystko spokojnie tłumaczyć. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pamiętajcie, dziecku trzeba wszystko spokojnie tłumaczyć. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak sprawdzić, czy pendrive jest prawidłowo skonfigurowany pod iso arch linux pod uefi?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
On się uruchamia, ale to nie znaczy że jest prawidłowy pod uefi.
Wtedy będę patrzał dalej.
Teraz powtórzyłem samo montowanie chroot i grub-install i patrzę że po takim instalowaniu systemu, na dysku twardym jest osobna pozycja "GRUB nazwadysku" i jak to wybiorę to się włącza system - czyli problem rozwiązany.
Nie wiem czy nie zauważyłem (była na końcu listy po naciśnięciu F11, a nie obok pierwotnego UEFI nazwadysku), czy dopiero po ponownym grub-install to się
@milymirek: postaw kvm z uefi