Aktywne Wpisy
qba2004 +1
Pytanie do Mirków i Mirabelek doświadczonych w sferze romantycznej - warto bawić się w związek na odległość np. 70 km i godziny jazdy w jedną stronę do Poznania? Czy lepiej postawić na to, żeby znaleźć dziewczynę u siebie na miejscu, nawet jeśli to zadupie?
#randkujzwykopem #zwiazki #podrywajzwykopem #rozowepaski #niebieskiepaski
#randkujzwykopem #zwiazki #podrywajzwykopem #rozowepaski #niebieskiepaski
Jak wyżej
- Związek na odległość jest spoko 34.7% (33)
- Lepiej poszukać na miejscu 65.3% (62)

0caffe +1
Jest jakiś sensowny argument że sprzedają jeszcze klawiatury i myszki które mają swój osobny dongle w czasach kiedy praktycznie każdy PC, laptop, smartfon a nawet smart TV ma Bluetooth?
#informatyka #pytanie #elektronika #pcmasterrace
#informatyka #pytanie #elektronika #pcmasterrace
źródło: temp_file872770882482767449
Pobierz

W pracy wszystkie serwisy definiujemy w yml'ach, podczas gdy w prywatnych projektach nigdy nie miałem takiej potrzeby i zastanawiam się czy to jest dobra praktyka.
Jestem w stanie pracować zgodnie ze sztuką, stosując jakieś strategie czy po prostu SOLID i liczyć że autowire będzie wiedział jaką implementację w danym momencie potrzebuję? Bo w pracy takie rzeczy zawsze robię przez yml.
#php #symfony #programowanie
Jak masz zdefiniowane argumenty w konstuktorze to symfony sobie poradzi, ale jak potrzebujesz np. stringa z configa?
@nowiutki: Dokładnie tego dotyczy moje pytanie - czy jest jakaś opcja na to? Czy tylko z tego powodu niezbędne w ramach projektu jest definiowanie serwisów?
@Jurix: no ale nie odpowiedziałeś. Jak wstrzykniesz do serwisu typ danych jak string/integer czy array? Albo co ci wstrzyknie symfony jak typehint argumentu bedzie interfejs?
W pracy robimy to przez konstruktor, no ale bez definicji serwisu w yml tego nie zrobię.
W tym momencie gdy mam 1 implementację interfejsu autowire Symfony ogarnia którą klasę należy wstrzyknąć. Zadałem to pytanie właśnie z powodu niewiedzy co jeśli mam ich wiele.
Definiować należy wszystkie klasy, czy mogę
@Jurix: no właśnie o to pytam. Jest to fajny feature zaciągnięty z Laravela gdzie klasy same się wstrzykują, ale w swojej aplikacji nie mogę pozwolić na decydowanie Symfony co ma być wstrzyknięte, więcej roboty mam, ale wtedy mam pewność że mój obiekt zostanie wrzucony do serwisu.
Ale szczerze mówiąc zdania ekspertów są podzielone, więc decyzja zależy od
- tak jak mówi @klopsztanga parametry typu loginy do API, jakieś sekrety, itp. musisz jawnie wstrzyknąć albo chociaż zdefinować korzystając z "bind" w yamlu (albo innym miejscu)
- jak masz jakieś serwisy otagowane i chcesz wszystkie otagowane wstrzyknąć to też tego z uatomatu nie zrobisz
- to samo jak masz kilka instancji danej klasy
ogólnie szkoda że nie ma do tego annotacji bo by
Masz wtedy czarno na białym co się zadzieje.