@StaryWedrowiec: Uwielbiam takie grafiki, które porównują przetworzony produkt (wyciśnięty olej z nasion) do nieprzetworzonego (kawałek łososia). Ciekawe dlaczego nie porównują tego z tranem? Bo jak się porówna olej z olejem to nagle wychodzi, że w tranie są takie same albo lepsze wartości https://www.superpharm.pl/mollers-norweski-cytrynowy-14225-250-ml-35835.html
@StaryWedrowiec uwielbiam zaparzone siemię lniane. Dajesz na dno kubka, zalewasz tyci tyci woda i czekasz aż się zaparzy. Robi się z wody taki zajebisty żel do picia a nasionka mięciutkie. Pyszotka
@StaryWedrowiec: nie jest złe. Możesz kupić zmielone. Ja takie dodaje do płatków czy musli rano. Z owsianka i owocami też spoko. Na moje dodaje lekko orzechowego smaku.
@StaryWedrowiec: jesli dorzucisz do jakiejs salatki czy jako dodatek jedzenia i nie czuc smaku to smakuje dobrze, jesli bedziesz probowal jesc solo no to smakuje jak gowno z cebula xD
@StaryWedrowiec: Możesz kupić olej lniany i trzymać w lodówce. A jeśli siemię lniane, to trzeba zmielić, bo inaczej nie przyswoisz. Moim zdaniem smakuje spoko i poprawia samopoczucie, jasność umysłu.
@StaryWedrowiec: kwasy omega 3 w siemieniu są w innej formie niż w rybie. W rybie to DHA i EPA, do których olej z siemienia lnianego musi zostać dopiero 'przetrawiony'. Ta transformacja nie jest zbyt wydajna i jeśli nie jest się wegetarianinem, to pewnie lepiej jest zjeść rybę, w celu zdobycia tych tłuszczy xD
@StaryWedrowiec: olej lniany i problem rozwiązany. Dodajesz do sałatek, sosów na zimno i smakuje znakomicie. Ja nawet daję mieszankę z oliwą z oliwek do szejków białkowych i wciąż są pyszne.
@StaryWedrowiec: szczerze mówiąc to głównie zwracam uwagę na błędy językowe. Biję się w pierś, bo rzeczywiście jeśli chodzi o interpunkcję to piszę niedbale. Obiecuję poprawę :)
@StaryWedrowiec: po co wy to jecie, tak jak przedmówca powiedział, tam są kwasy ALA, które konwertują do EPA i DHA w jakimś małym procencie, że nie zapewnicie sobie nawet 1/10 tego, co po zjedzeniu łososia xD https://www.healthline.com/nutrition/3-types-of-omega-3 trzymajcie artykuł z linkami do badań na pubmedzie. I #!$%@? ryby.
Przytoczę tylko fragment z powyższego linku
"ALA, the most common omega-3 fat, is not biologically active until it’s converted into EPA or DHA, which are essential for
#jedzzwykopem #gotujzwykopem #dieta #zdrowie oraz z pewną dozą nieśmiałości #mikrokoksy
źródło: comment_1610695627eABYSulSOyiYU3sxJe4z84.jpg
Pobierzhttps://www.superpharm.pl/mollers-norweski-cytrynowy-14225-250-ml-35835.html
@StaryWedrowiec: gramów, tak jak 10 kilogramów
#grammarnazi
@tomilipin: ¯\_(ツ)_/¯
źródło: comment_1610715770UJc7zikkEpodjGbIaCD802.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Tylko tacy ludzie, jak my, obronią internetową komunikację przed całkowita destrukcją językową. Szanuję.
https://www.wykop.pl/wpis/54909657/#comment-195167649
Dawno temu nie stawiałem, bo uważałem, że kropka źle wygląda przed emotą, ale porzuciłem ten chory nawyk.
źródło: comment_1610718468pSE9ksPvEAjZQhRXRKROnz.jpg
Pobierztrzymajcie artykuł z linkami do badań na pubmedzie. I #!$%@? ryby.
Przytoczę tylko fragment z powyższego linku
"ALA, the most common omega-3 fat, is not biologically active until it’s converted into EPA or DHA, which are essential for
@kabarto: Ale ja niczego nie jem, zapytałem tylko.
Aha, bo zdaje się, że ty też zadałeś pytanie:
źródło: comment_1610721375vaw65IMLpSJfO5J83qF4wj.jpg
Pobierz