Aktywne Wpisy

MonazoPL +109
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: millennium 900 zł
Pobierz
nocne_zwidy +158
Wszystkie kobiety są piękne ale polki to już przesądziły xD
#p0lka #heheszki #c-----------t #rozowepaski
#p0lka #heheszki #c-----------t #rozowepaski
źródło: 1000001804
Pobierz

#nes
#raspberrypi
#serwery
Mireczki
Mam potrzebę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chciałbym postawić w domu serwer pod filmy.
Najchętniej widziałbym to tak.
Podłączam ten serwer kablem rj45 za routerem, podpinam go również po hdmi do telewizora samsung. Z innego komputera pobieram filmy i docelowy katalog robię na tym serwerze. Do tych filmów dostaje się z menu telewizora, ewentualnie telewizor działa jak monitor do tego serwera.
Teraz pytanie, co kupić. Widziałem że sensowne dyski sieciowe nas, z hdmi to gruba kasa. Patrzyłem też na raspberry pi 4, można kupić za 400 zł, tylko czy nie za dużo będzie pieprzenia z ustawieniami i czy to będzie działało tak jak napisałem?
Podpowiedzcie, jak to zrobić.
@Minetqa: z mojego doświadczenia wynika, że rzadko kiedy wszystko działa idealnie tak jak opisuje to poradnik. Także nie nastawiaj się, że uruchomisz cały system w godzinę robiąc kopiuj&wklej komend z poradnika. Ale jak masz ochotę nauczyć się Linux’a, poszperać trochę w google i spędzić nad tym kilka wieczorów to powinieneś dać radę :-)
Pozdrawiam.