Wpis z mikrobloga

@Piesa: Otóż mylisz się. Dodawanie mąki ziemniaczanej (czasem także innej) do pyzów uzależnione jest od regionu. Na podlasiu, suwalszczyźnie, mazurach i na litwie nie dodaje się mąki ale na kieleczczyźnie czy dawnych kresach południowych już mąkę się dodawało (aczkolwiek niewiele). Tak czy inaczej nie można powiedzieć jakoby dodanie mąki do pyzów było błedem w sztuce jakim zagęszczanie gulaszu mąką.
@Michael_Scott: Ta porada od Makłowicza zmieniła moje życie, przy następnym gulaszu nawrzucałem tyle warzyw że porcja którą sobie robiłem na dwa dni, wystarczyła na trzy. Tak sycący #!$%@? wyszedł. Dziękuję Pan Robert Makłowicz, już nigdy nie użyję mąki
mąkę ryżową


@Idesiku_Nago: ziemniaczana tak samo dziala, trzeba rozrobic z zimna woda ok 1:1 i masz ekstra zageszczacz do sosow i zup i czego tam chcesz.
Ja uzywam do dan z woka bo tak nawet pany chinczyki i panie tajki z kutangami kaza robic.