Aktywne Wpisy

bArrek +86
Może i amerykance mają te swoje halloween ale my na święto zmarłych mamy szczypki kocham szczypki!
źródło: 2642748145515
Pobierz
Imprezowicz30 +12
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 2642748145515
PobierzWykop.pl
#programowanie #programista15k #programista20k
Wydaje mi się, że po 7 latach pracy jako programista natrafiłem na sufit w kwestii zarobków. Dostaję oferty na poziomie 1200 złotych + VAT za dzień pracy i nic lepszego mi się nie trafia.
Wnioskując z ofert na portalach wiem, że np. inżynierowie od big data są w stanie wyciągnąć więcej bez problemów. W mojej specjalizacji brakuje ciekawszych ofert dla mnie, ale wiem, że są ludzie zarabiający dużo więcej, problem w tym, że ciężko od nich wyciągnąć, co muszą umieć i co robią.
Zauważyłem, że wśród programistów zarabiających lepsze pieniądze (wyraźnie powyżej 20k na rękę miesięcznie po odliczeniu podatków) jest to temat tabu i nie przyznają się oni do tego, nie chcą informować ludzi, a jak już się chwalą, to gdzieś w internecie i to na tyle enigmatycznie, że nie da się z tego wywnioskować, czym dokładnie się zajmują. Wielu zwykłych programistów 15k i programistów 20k żyje w bańce informacyjnej i wydaje im się, że programistów z lepszymi stawkami w Polsce nie ma (pomijając ekspertów i tych pracujących zdalnie dla zagranicy).
Może jednak ktoś z programistów zarabiających po 25k miesięcznie i więcej, pracując dla polskich klientów, się pochwali, co robi w ramach pracy zawodowej? Nie pytam o stanowiska architektów i liderów, bo na to pierwsze i zwłaszcza drugie się nie nadaję.
Co byście polecili np. programiście .NET z 7 lat doświadczenia, który do tej pory pracował głównie nad projektami webowymi - nie jakieś proste crudy i gównostronki, trochę bardziej skomplikowane systemy, ale też nie rocket science - by mógł wskoczyć na wyższy poziom zarobków (np. chociaż 1500 zł + VAT za dzień).
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5fca86861831d2000bfc19c2
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
Podstawowa zasada to w firmie do której
Powiedzmy, że pytam tych, którzy dostają co najmniej 1400-1500 złotych + VAT za dzień na fakturze i są programistami (nie liderami, nie architektami itd).
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
po 2
@AnonimoweMirkoWyznania: po co ci więcej pieniędzy xD przecież i tak stać cię na bardzo dostatnie życie, znajdź robotę którą lubisz i w której się nie wypalisz a nie ciśniesz żeby zarabiać te 10
opcja 1: odpuszczenie szukania kontraktu ala-etat i szybkie skakanie po kontraktach krótkoterminowych
opcja 2: wziąć jedną z działek IT w której jest luz większość czasu, wziąć
Już wyjaśniam moje motywacje.
Otóż chcę zarabiać znacznie więcej nie po to, by żyć na wyższym poziomie niż teraz. Z takich pieniędzy da się w miarę godnie żyć i ja sporą część moich zarobków i tak oszczędzam. Tak naprawdę na dzień dzisiejszy stykałoby mi 100k rocznie na samo życie, nie zależy mi na mieszkaniu w willi i jeżdżeniu nowym Porsche. Obecnie wydaję jeszcze mniej, ale
@Winkey: pieniędzy nigdy nie jest wystarczająco, chyba że jesteś bezosem xD
stawki o niebo wyzsze, ja mam 605 euro dziennie (plus vat), koledzy maja od 450 do 700, ale juz te 605 moje jest ok
zona ma 565 wiec razem jest naprawde ok
Tylko to wszystko przez agencję idzie która jeszcze zabiera 7-15 proc
U mnie jak ktoś ma expa i wiedzę to luzik
A żona szuka dużo ludzi do IT i ma stawki i 1000 dziennie
Eh;(
Ale testerów nie szuka normalnie;(