Wpis z mikrobloga

@Umeraczyk: to słabo Ci to szło. Ja serio w tydzień się nauczyłem. Oczywiście nie jest to speedcubing, kilka podstawowych ruchów tylko, ale w zupełności wystarcza, żeby regularnie schodzić poniżej 1 minuty w ułożeniu kostki.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Umeraczyk teraz wystarczy jakaś najtańsza kostka ze sklepów z kostkami albo na alie zamówić, ostatnio zamówiłem jakąś trójkę za 11 zł, dla początkujących jak znalazł
  • Odpowiedz
@Umeraczyk: ja kupiłem najtańszą magnetyczną (+ zwykłą jako zapchajdziura do smarta) - magnetyczna ok. 30zł na Allegro. Kumpel kupił firmówkę za ponad 100zł i stwierdził, że poza jakością plastiku niczym się nie różni. Brat kupił oryginalnego rubika - masakra, straszna męczarnia :-)
  • Odpowiedz
@Umeraczyk: @husky83: tak, sa algorytmy "dla idiotow" gdzie lecisz pamieciowka jak wierszyk i zawsze sie uda
a potem kwestia komplikowania sobie zeby schodzic z czasem

ale fakt, jak kiedys sie bawilem taka tania kostka to po 3 dniach mi sie rozleciala w rekach
cos sie przytnie, zawiesi, zaczepi a w koncu szarpniesz za mocno i po kostce
  • Odpowiedz
tak, sa algorytmy "dla idiotow" gdzie lecisz pamieciowka jak wierszyk i zawsze sie uda

a potem kwestia komplikowania sobie zeby schodzic z czasem

@3mortis: Czy ja wiem, czy to 'dla idiotów'? Przecież ułożenie kostki zawsze polega na algorytmie. Bez względu na to, czy to totalny amator czy ktoś, kto schodzi regularnie poniżej 5 sekund. Na przemieszczenie elementu jest algorytm i tyle.

A czy ktoś zna 5, czy 50 - to
  • Odpowiedz
@husky83 mam wrażenie że te szybsze wymagają szybkiej orientacji którego algorytmu kiedy użyć itp
A te które nazwałem dla idiotów nie wymagają myślenia poza powtarzaniem np algorytmu x aż będzie dany uklad
  • Odpowiedz