@baal80: jeden z głupszych argumentów. To co, że życie jest z pierwszej perspektywy, ale gra to nie życie i na odwrót. Gra się po to, żeby oderwać się od rzeczywistości, dlatego gry dzieją się w fantastycznych światach, możesz być kims kim nie jesteś w prawdziwym życiu, możesz patrzeć na swojego bohatera z TPP. Żałosne jest to usprawiedliwienie cyberpunka na kazdym kroku
@Konstanmonopol: nie jest, ale dlaczego oni wszędzie usprawiedliwiają tą decyzję, bo "większa immersja", "w życiu przecież nie widzisz się z zewnątrz" itd.
@Cybher1: no dobra może to jest usprawiedliwianie na siłę jeżeli twój tok rozumowania jest taki, że lepiej jakby był w TPP, ale w sumie mi tam się podoba, że jak już jest to FPP to jest więcej featurów. Plus dobra - twoje wycutomizowane zęby zobaczysz pewnie tylko w lustrze, tatuaże też pewnie słabo gdziekolwiek indziej, ale paznokcie na dłoniach to akurat chyba jeden z niewielu elementów, które zobaczysz i które
@baal80: moim zdaniem fajnie jakby wprowadzili wybór perspektywy. Nawet widok z trzeciej osoby dałoby się fajnie wytłumaczyć np dronem przesyłającym widok za naszych pleców itd.
@Cybher1 fpp jest najlepszą decyzja. I twoje gówno argumenty o odrywaniu się od rzeczywistości nie mają żadnego znaczenia przy perspektywie. Będziesz widział swoją postać nonstop. W odbiciach urywkach, cut scenkach i menu postaci.
@baal80: to chyba logiczne zebedycja paznokci jednak ma sens bo je "widac" w fpp. Zresztą w życiu jak ubierzesz się inaczej albo niestosownie to ludzie inaczej będą cię odbierać gra to tylko płaska piaskownica serio co mnie w fpp obchodzi czy moja postac ma irokeza i gołą dupe chyba ze pojawiac sie bedzie w cutscenkach
@baal80: Bo dziś gra to nie tylko zręcznościówka lecz także ubieranie lalki. Tak. Dorośli faceci ubierają lalę i nią biegają po planszy. Jestem jednym z nich.
@Cybher1: np możesz mieć długą fujarę albo proste zęby choć w życiu ich nie masz. Mam nadzieję, że pomogłem.
@Heyolok: można też tak #pdk ( ͡° ͜ʖ ͡°)