Aktywne Wpisy

wiedzmy +3
Nie wiem, czy to odpowiednie miejsce, ale spróbuję.
4 miesięcy temu zerwała ze mną stara, oboje jesteśmy koło 30 lvl. Byliśmy razem prawie rok, z czego ponad pół roku razem mieszkaliśmy (praca zdalna, 24h razem, dosłownie).
Uważam, że się dobraliśmy. Ona miała ze mną dobrze, ja z nią. Ale zaczęliśmy się kłócić o dosłownie głupoty, co tydzień-dwa. Czasem miałem wrażenie, że szuka powodu do awantur, ale ja też czasem, zamiast odpuścić to tego.
Straciłem
4 miesięcy temu zerwała ze mną stara, oboje jesteśmy koło 30 lvl. Byliśmy razem prawie rok, z czego ponad pół roku razem mieszkaliśmy (praca zdalna, 24h razem, dosłownie).
Uważam, że się dobraliśmy. Ona miała ze mną dobrze, ja z nią. Ale zaczęliśmy się kłócić o dosłownie głupoty, co tydzień-dwa. Czasem miałem wrażenie, że szuka powodu do awantur, ale ja też czasem, zamiast odpuścić to tego.
Straciłem

Poroniec +136

Mam zmywarkę Bosch SPV50E70EU/40 (wersja do zabudowy, bez ekranu) i nie nabiera wody - włącza sie, wybieram program, pomieli 5 minut na półsucho (coś tam ma z poprzedniego cyklu) i spuszcza wodę, po czym pipczy i już nic nie robi (i świeci się diodka przy kraniku)
Póki co zrobiłem (bezskutecznie):
* wymiana zaworu aqua-stop (nowy na 100% sprawny)
* umyłem płaszcz wodny (miał sporo brudu, teraz ten pływak swobodnie się porusza)
* sprawdziłem miernikiem przełącznik od pływaka na spodzie (tego co załącza sie podczas wycieku), jest domyslnie rozłączony i łączy poprawnie
* wyjąłem silnik główny (zintegrowany z grzałką) - wygląda spoko, na grzałce jest 20omów, na silniku 45, kreci się swobodnie i lekko
* silnik od spustu wody działa, bo wodę spuszcza
* silnik "selektora" czy cokolwiek to jest kreci też poprawnie
* płyta z elektroniką - wygląda spoko, nie ma zimnych lutów, triaki są w całości, przekaźniki klikają poprawnie - nie mam za bardzo skąd wziąć zamiennika, żeby potestować, a za drogo kupić, zeby sie okazało, że to coś innego
* zalałem testowo zmywarkę domestosem z 2.5L wody i puścilem pare cykli, żeby jeszcze wszystko w środku się umyło, generalnie jak rozkreciłem to była krystalicznie czysta już.
stąd też pytanie - co zrobić, jak żyć? Jakieś porady? Co jeszcze sprawdzić, i jak?
edit. no nic. ten PDF wydaje się być super pomocny, no i fakt, że siemens ma bliźniaczy model. postaram się zaabsorbować całą wiedzę, potestuję resztę komponentów