Aktywne Wpisy

1-1-1-1 +72
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Shyvana +9
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu

Niestety wykopki kompletnie zapomnialy, ze dzieci oprocz praw maja tez obowiazki i zlinczowali biednego OPa xD
ten sam obrazek co wczoraj dla atencji
#dzieci #rodzicielstwo #protest #kosciol
źródło: comment_1604391303anH1cIVCeRC2MaemthKnp7.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Powinno wysłuchać opinii. Nie "robić to co matka każe". I może się nie zgodzić z tą opinią. Posłuszeństwo nie obejmuje spraw światopoglądowych, szczególnie jeśli chodzi o kwestie religii, bo mamy jeszcze wolność w tej kwestii.
@Hrjk: troche uciales i nie ma kontekstu, ale nie przejmuj sie, poprawilam :) KRiO nie precyzuje co to za sprawy ale wydaje mi sie, ze chodzi o kwestie prawne a nie czy dziecko pojdzie na marsz czy nie. I moim zdaniem jesli rodzic uwaza, ze dziecko chce
@Hrjk: oho widze, ze prawnik sie znalazl. W SZCZEGOLNOSCI gdy sam chodzi do kosciola to nie ma prawa zakazywac dziecku chodzenia na protesty. kazdy sąd to uzna. sprawa zamknieta
@LuciferMorningstar: @Hrjk: @MangoZjem: Jeśli słowo chodzi "powinno" w prawie to sprawa nie jest taka prosta i zależy od kontekstu, ba domyślnie w polskim prawie "powinno" zwłaszcza w połączeniu z bezokolicznikiem znaczy "musi", interpretacja, że to zalecenia są właśnie wyjątkami.
Komentarz usunięty przez autora
@maad: na szczescie, zanim dziecko stanie sie samodzielne zazwyczaj sobie uswiadamia jakie bylo glupie gdy rodzic te szantaze stosowal i jeszcze mu podziekuje :)