Wpis z mikrobloga

@VanQator: Link mi się jakiś wkleił niechcący, więc usunąłem.

Tak nie udaje im się, bo takie protesty w państwie z tak rozbudowanym aparatem represji i służbami bezpieczeństwa nie mają sensu
  • Odpowiedz
@szurszur: Myślę, że obrazki dobrze przedstawiają ogólną charakterystykę protestów. Z drugą częścią twojej wypowiedzi się zgadzam. Tak go właśnie przedstawiono (moim zdaniem prawidłowo).
  • Odpowiedz
Myślę, że obrazki dobrze przedstawiają ogólną charakterystykę protestów.

@VanQator: To zalezy co chcesz zobaczyc i kto selekcjonuje informacje.
W białoruskiej tv protest na Białorusi pokazano tak jak Ty oceniasz te polskie. Jako zbiorowisko osób nierzadko niezdolnych sformułowac w pełni sensowne zdania, agresywnych, atakujacych samochody i grożacych kierowcom oraz wyzywajacy oraz hejtujacy ludzi o innych pogladach.
Po prostu odpowiednio dobrano nagrania.
  • Odpowiedz
@VanQator: myslę, że w PL to jest nawet gorzej bo Kaczyński właśnie wezwał działaczy PiS i sympatyków do obrony kościołów i usunięcia protestujących siłą - nawet Łukaszenka nie cofnął się do poziomu wojny domowej
  • Odpowiedz
@VanQator: protesty na białorusi po 3 miesiącach nic nie przyniosły, w polsce po 3 dniach pełno polityków już łagodzi swoje stanowisko to pokazuje tylko jedno, na białorusi nie umieją protestować i są cieniasami
  • Odpowiedz
@adams8452: dokładnie - to są typowi frajerzy. Trzonek od siekiery + koło zębate 30mm rozwala kask OMON-u jak skorupkę jajka. Typowy OMON to biedak w porównaniu do polskiego OPP - jakby chcieli to te 30tys studentów roznieśliby te 2650 funkcjonariuszy w godzinę.
  • Odpowiedz
@adams8452: powiem po twojemu ruska onuco, иди нахуи́. Na Białorusi jakiekolwiek zmiany są bez porównania cięższe niż w Polsce, u nich nawet prezydenta nie można zmienić, a w Pl masz mimo wszystko wolne wybory i władza musi się z tym liczyć.
  • Odpowiedz