@szczurek_87: No śmiechy śmiechami ale na prawdę sprawa islamu we Francji jest podnoszona. Oni nie patrzą jednak na to jako atak na KK ale atak na laickość Republiki także troszku prawda
@Mazurski_Separatysta: Na czym opierasz swoją wypowiedź? Przecież Francja to jedno z państw gdzie muzułmanom zakazuje lub próbuje się zakazać niektórych tradycji związanych z wiarą, np. dotyczących ubioru, podpierając to kwestią laickości. Akurat lepiej im jest w innych krajach zachodnich czy skandynawskich. Tak samo jak ktoś pisze że we Francji jest multikulti to wybucham śmiechem bo wiem że chrzani od rzeczy, multikulti jest w skandynawii i niderlandach, we francji wprowadza się
Czesi mają opinię ateistów i tylko 14 proc. z nich przyznaje się do należenia do jakiegoś kościoła. Co ciekawe, więcej niż połowa z naszych południowych sąsiadów wierzy jednak w co innego: horoskopy, magię i siły nadprzyrodzone.
„Więcej niż połowa Czechów wierzy, że amulety przynoszą szczęście, wróżki przepowiadają przyszłość, a uzdrowiciele leczą ludzi”
To z artykułu, który podlinkowałeś. Czyli wierzą w te same bzdury co katolicy, ale bez w----------a ich w politykę i narzucania drugiemu człowiekowi hipokryzji i światopoglądu opartego na wierzeniach krwiożerczych pastuchów z Bliskiego Wschodu. Mi pasuje.
@Moderacja_jedzie_na_picu: Potwierdzam - ja już mam w domu siedmiu.
@szczurek_87: chyba RiGCz, ale nie jestem pewien. Tylko że przejście z protestantyzmu do RiGCzu jest chyba łatwiejsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@szczurek_87: Kofola. Weszła Kofola. I jest git. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@MiQ27
Przecież muzułmanie we Francji szybciej porzucają wiarę niż katolicy.
@szczurek_87: Cyganie.
źródło: comment_1603703794bSnNdG99PuMut0C7IwxYSZ.jpg
Pobierz@MiQ27: Zdania są podzielone.
https://czechofil.com/2015/01/15/czesi-wierza-w-magie-horoskopy-i-sily-nadprzyrodzone/
To z artykułu, który podlinkowałeś. Czyli wierzą w te same bzdury co katolicy, ale bez w----------a ich w politykę i narzucania drugiemu człowiekowi hipokryzji i światopoglądu opartego na wierzeniach krwiożerczych pastuchów z Bliskiego Wschodu.
Mi pasuje.