Aktywne Wpisy

27PHO1e2NIX2021 +676
Wracam po nocce pociągiem do domu. Starsza Pani zajęła moje miejsce. Mówię grzecznie
Odpowiedź Pani:
Przepraszam miejsce X, jest moje.
Odpowiedź Pani:
Ja mam miejsce Y i jest przez kogoś zajęte.

Nacho_Libre +18
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

Czy wykorzystuje się javę jako język, w którym impelementuje się jakąś sztuczną inteligencję? Mówię o zastosowaniach komercyjnych a nie bibliotekach, których i tak nikt nie używa oprócz pasjonatów.
@patrolez - czyli te wszystkie biblioteki pythona są tylko do nauki? Nie są wykorzystywane komercyjnie?
@rzezbi: taka architektura jest normalną praktyką i jeżeli biblioteka/framework jest dojrzały, to czemu miałby nie być używany komercyjnie?
Przykład:
Niskopoziomowo, to każda aplikacja wykonywująca się na danym procesorze wykonuje się w postaci kodu maszynowego, więc robić bindingi międzyjęzykowe nie jest niczym niezwykłym.
Język programowania należy zawsze dobierać względem problemu. Np. do pracy z XML na pewno wybrałbym tylko spośród Java i C#.
@rzezbi: Sprawdź co jest w ofertach pracy jeśli Twój cel to praca w tej dziedzinie. Możesz dobrze ogarniać temat a ktoś będzie krzywo patrzył bo nie znasz frameworka który akurat jest
W przyszłości Java może mieć większe znaczenie, gdyż miesiąc temu Oracle wydało Tribuo, bibliotekę do machine learningu w Javie.
Ogólnie znajomość Javy głównie plusuje w projektowaniu pipelineów Big Data, chociażby