Aktywne Wpisy

Nighthuntero +81
źródło: 1000028654
Pobierz
ChlopoRobotnik2137 +107
Właśnie jadę busem do Truckee gdzie wejdę ponownie na szlak. Trochę odpocząłem w tym Sacramento ale miasto mi się nie podobało . Ilość bezdomnych, obłąkanych i nieporadnych ludzi jest przerażająca . Nie czułem się tam zbyt komfortowo . Większość czasu spędziłem w hotelu nic nie robiąc no i byłem pobiegać sobie też. Zmieniło to też moje nastawienie do dużych miast i w zasadzie nie chce ich już odwiedzać .Osiągnęłam cel chęci powrotu
źródło: image_picker_C80F870C-E845-4B6B-9CA3-F4F085B1386C-74432-0000063978E23B11
Pobierz

O tekstach Sandersona można by pisać naprawdę długo i to zachwalając je w każdym aspekcie. Tak samo jest w przypadku Elantris. To świetny debiut i kawał porządnego fantasy – odświeżającego i intrygującego. Napisanego błyskotliwie, bez kompleksów i z sercem do gatunku. Sanderson bawi się fantastyką, czerpie z tego przyjemność i robi to naprawdę na ogromną skalę. Przy takim podejściu do pisania na głowę mogłyby mi spadać tysiącstronicowe cegły, a ja witałbym je zawsze z uśmiechem na ustach i otwartymi ramionami… zupełnie nie zważając na ryzyko obrażeń wewnętrznych.
Recenzja książki Elantris
#ksiazki #ksiazka #czytajzwykopem #nerdheim
źródło: comment_1603352919qOH5Odm3rzQzvj9QA7k4zA.jpg
PobierzBardzo fajna historia. Szkoda że nie ma kontynuacji.
Jeśli ktoś pominął to polecam też:
- "Hope of Elantris", krótki ebook / taki bonus do samej książki.
- "The Emperor's Soul", książka której akcja toczy się na tej samej planecie (Sel), ale w zupełnie innym regionie przez co jest tylko kilka odniesień do Elantris.
Notka: Dużo książek jego autorstwa osadzonych jest w jednym uniwersum