Wpis z mikrobloga

@zjadlbym_kebaba owszem lekarz podczas zabiegu zakłada maseczkę dla sterylizacji siebie i otoczenia a nie żeby kawałek średniej jakości tkaniny ma pełnić funkcję powłoki antywirusowej

@FabianoItaliano a więc maseczka nie chroni osób postronnych przed wirusem, ale sterylizuje otoczenie?
  • Odpowiedz
  • 19
@FabianoItaliano przecież nie trzeba być Einsteinem, żeby wydedukować, że podczas kichania i kaszlu maska blokuje sporą część śliny, którą normalnie mogłaby wylądować na klamce, makaronie w sklepie czy innej osobie.. nikt nie mówi o sterylizacji, albo mordowania wirusa maseczką, jak Ty to wydedukowales dzbanie..
  • Odpowiedz
  • 21
@FabianoItaliano ale kto ci powiedział, że noszenie maseczki to ma być przyjemność, wysrywasz jakieś gnioty, a nie masz nawet pojęcia jakie jest uzasadnienie noszenia tych masek.. poza tym mam kilka maseczek, które moge wymieniać, wyprać i znowu mam kilka świeżych, powiem Ci, że to wcale nie jest takie trudne.
Dodam jeszcze tylko, że nie musisz kaszleć i kichać, żeby roznosić wirusa, mówiąc, też plujesz..
  • Odpowiedz
  • 7
@FabianoItaliano ja Ci uzasadniam noszenie masek, a Ty mnie pytasz o to dlaczego w innych krajach jest wybór? Jaki to ma związek z sensownością noszenia tych masek? Ich rządzący zdecydowali inaczej i tyle. Też uważam, że noszenie maseczek na wolnym powietrzu jest bezsensowne, ale nie neguje sensu noszenia maseczek w ogóle.
  • Odpowiedz