Wpis z mikrobloga

Pytanie do pracujących co sami sobie przyrządzają jedzenie: gotujecie sobie codziennie obiady czy robicie na kilka dni do przodu?
Ile poświęcacie czasu na ugotowanie obiadu?
Jakie obiady zazwyczaj sobie robicie?
#pytanie #kiciochpyta #obiad #praca #pracbaza #gotowanie #gotujzwykopem

Gotujesz codziennie obiady czy na kilka dni do przodu?

  • Codziennie 45.9% (34)
  • Na kilka dni do przodu 54.1% (40)

Oddanych głosów: 74

  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ChelseaDagger:
PN: ryż z kurczakiem i mieszanką warzywną (45 min) - ~5 zł
WT: ryż z kurczakiem i mieszanką warzywną (10 min) - ~5 zł
ŚR: makaron z kurczakiem i pomidorami (50 min) - ~5 zł
CZ: makaron z kurczakiem i pomidorami (10 min) - ~5 zł
PT: obiad kupowany / jedzenie na mieście (1 h) -
  • Odpowiedz
Ja gotuję zawsze na 2-3 dni, ale rzadko powtarzam to samo. Jedne z ulubionych to kasza bulgur lub kuskus z ziołami oliwą i różnymi warzywami co mam akurat, klopsiki lub kawałki kurczaka, albo butter chicken, tikka masala, leczo, fasolka po bretonsku, falafel z piekarnika, grzybowy strogonow, ostatnio też "przerabiam" książkę ottolenghi prosto, więc sporo nowego ostatnio gotuje. Autor deklaruje że to są szybkie przepisy i na razie się zgadza. W tygodniu max
  • Odpowiedz
@ChelseaDagger: Raczej codziennie gotuję, choć niektóre potrawy starczają na dwa dni.
Rano zastanawiam się na co mam ochotę a potem to gotuję.
Ale często bywa też tak, że mrożę to, co ugotowałem poprzedniego dnia, a gdy nie mam czasu gotować, po prostu odmrażam i podgrzewam.
  • Odpowiedz