Wpis z mikrobloga

O ciul chodzi z tą dostępnością Asamaxu? Cały rok jest gigantyczny problem by dostać ten lek, hurtownie sprzedają za granicę czy co się odpierdziela? Ludzie mają się wysrać na śmierć w tym kraju?
O ironio, najbliżej lek mają w gminie wolnej od LGBT i WIFI - kraśniku xD Tylko 400km
#wzjg #crohn #farmacja #gorzkiezale #krajzdykty #polska #zalesie
Reepo - O ciul chodzi z tą dostępnością Asamaxu? Cały rok jest gigantyczny problem by...

źródło: comment_160232529071vG8VLKobeYY146js4KZd.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Reepo podobno producent ma jakiś problem, a to firma z Japonii. U mnie w Poznaniu asamax 500 jest dostępny w kilku aptekach w promieniu kilometra więc dramatu nie ma. Chyba zadzwonię po receptę i wykupię ze dwa pudełka i to odsprzedam bo faktycznie wszyscy wokół narzekają na braki
  • Odpowiedz
Ja osobiscie biore Pentase ktora ma ta sama substancje tylko ze w granulacie i kosztuje 170zl, ale robiac research wczesniej znalazlem zamiennik salofalk, ktory jest zauwazalnie drozszy niz asamax ale jest generalnie dostepny. Co ciekawe w aptekach go nigdy mi nie proponowali

A co do dostepnosci: przerzucajac kiedys jakies prace naukowe znalazlem dokument na temat planow leczenia covid za pomoca mesalazyny (podobno ma wplyw na jakies dzialanis wirusa w organizmie). Nie zdziwiloby
  • Odpowiedz
Podobno ma byc wycofany na amen, szkoda ze asamax mi pomaga a pentasa i salofalk tak srednio :D juz jestem 2 tydzien bez i jest coraz gorzej
  • Odpowiedz