Aktywne Wpisy
oldsox +4
Witam
Powoli zbliza sie czas pozgenac sie ze swoim 23 letnim seatem leonem. Szukam wiec samochodu. Moze ktos cos doradzi by nie siedze w temacie motoryzacji. Kwota to do 100 tysi
Sytuacja:
Roczny przebieg 5 000 km( praca zdalna )
Rodzina 4 osoby
Wymagania:
Bezwaryjny albo chociaz prosty w obsludze naprawie
Na długie lata bo dla mnie to tylko konieczny wydatek
Nie suv( na samo miasto bez sensu)
Benzyna ( j.w)
Troche
Powoli zbliza sie czas pozgenac sie ze swoim 23 letnim seatem leonem. Szukam wiec samochodu. Moze ktos cos doradzi by nie siedze w temacie motoryzacji. Kwota to do 100 tysi
Sytuacja:
Roczny przebieg 5 000 km( praca zdalna )
Rodzina 4 osoby
Wymagania:
Bezwaryjny albo chociaz prosty w obsludze naprawie
Na długie lata bo dla mnie to tylko konieczny wydatek
Nie suv( na samo miasto bez sensu)
Benzyna ( j.w)
Troche
xiv7 +86
"róbcie co chcecie, ale dajcie ludziom żyć po swojemu"
"nie będę nosił maseczek"
"wirusa nie ma"
"grypa groźniejsza"
"nie znam nikogo kto miał wirusa"
"koronaświrus"
"media nakręcają panikę"
Pandemia to chyba najlepszy, dotychczas istniejący test na szura i niski iloraz inteligencji. Działa w każdej grupie i na każdym szczeblu. Widzisz typowy tekst denialisty i już wiadomo, że mamy do czynienia z osobą niedorozwiniętą, z mocnym potencjałem na Janusza.
#koronawirus
@mickpl: wciąż aktualne ¯\_(ツ)_/¯
@NPC_358034: To zależy, jakie to są warunki.
@DanteTooMayCry: Tak, geniuszu. Mam w oddziale dwa miejsca izolowane i zajmę je tylko po to, żeby nabić
@timek1119: Wyjaśnij mi w jaki sposób Ty jesteś pewien, że jesteś osobą zdrową, a nie nosicielem
Dalej wychodź z klatki jakby ludzie nie ginęli na drogach czy w drodze do biedronki xD
@timek1119: Zapoznaj się z pojęciami: okres wylęgania, faza prodromalna, zakażenie subkliniczne (czyli właśnie bezobjawowe), zakaźność.
W takim razie prezerwatywy też mogą iść do kosza - zakażenie HIV i WZW mogą nie
Mówisz o akcjach prewencyjnych i słusznie, jednak żadna z nich nie jest na taką skalę jak obecnie, gdzie przez pół roku zamyka się znaczną część gospodarki w imię epidemii, której skutków
Tymczasem pozostałe 6 osób łącznie ze mną przechodzi bezobjawowo.
Straszny wirus. Jedna
@demagog: Dammit, Jim, I'm a doctor, not a politician. W skali Polski? Nie wiem. W mojej małej skali? 50/50. Jedna pacjentka, którą bezpośrednio zabija koronawirus i drugi, który pewnie by nie umarł, gdyby tego zakażenia nie dostał w ostrej fazie udaru (udar nie zabił go bezpośrednio, raczej powikłanie bycia sparaliżowanym, jakim jest zapalenie płuc o ciężkim przebiegu
@LaurenceFass: Ta wypowiedź dr. Antczaka jest dość niefortunna i nie powinno się jej cytować bez szerszego kontekstu. Przede wszystkim należy odnotować i zrozumieć, że liczba 6,2 tys. jest o dwa rzędy wielkości większa niż oficjalne statystki zgonów, w tym te podawane przez organizację, w której dr Antczak jest przewodniczącym Rady Naukowej. Oto bowiem Ogólnopolski