Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +322
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1379
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Powoli zbliza sie czas pozgenac sie ze swoim 23 letnim seatem leonem. Szukam wiec samochodu. Moze ktos cos doradzi by nie siedze w temacie motoryzacji. Kwota to do 100 tysi
Sytuacja:
Roczny przebieg 5 000 km( praca zdalna )
Rodzina 4 osoby
Wymagania:
Bezwaryjny albo chociaz prosty w obsludze naprawie
Na długie lata bo dla mnie to tylko konieczny wydatek
Nie suv( na samo miasto bez sensu)
Benzyna ( j.w)
Troche mocy zeby mial bo lubie dynamiczna jazde
Najlepiej nowy ( wiem że prawie nie ma co wybrać w tej cenie)
#samochody
#motoryzacja
@oldsox: czyli toyota
Chyba, że perspektywa wywalania kilkuset złotych do śmietnika codziennie cię satysfakcjonuje - wtedy bierz nowe za gotówkę. Dacia, Suzuki i KIA, to już dzisiaj nie są straszne paździerze, ale kompakt wymienionych wcześniej marek będzie bardziej przemyślany, dopracowany i lepiej wykonany.
@Adamfabiarz: Facet napisał o tym, że lubi dynamiczną jazdę i potrzebne jest auto dla 4 osobowej rodziny więc proponujesz mu skodą fabię z silnikiem 1.0 o parametrach jak poniżej często krytykowaną za to, że zamula ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: Opera Zrzut ekranu_2024-05-08_071606_www.google.com
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@kolar1: Nie jest identyczny, suzuki ma lampy które corolla ma na Japonie oraz wyposażeniem się trochę różnią.