Wpis z mikrobloga

  • 768
Pijcie ze mną kompot w mojej nowej kuchni :) Od wielu lat marzyłem o zielonych meblach i nareszcie po wielu tygodniach poszukiwań producentów mebli, wykonawców podłóg, płytek, odpowiedniego agd, dostawców kamienia i wielu innych elementów wpływających na całość oraz po miesiącach oczekiwania na dostawę, przedstawiam efekt końcowy.

Dla zainteresowanych szczegóły:
Fronty: lakierowany mdf (w ostatnim momencie projektu zrezygnowałem z drewna z powodu jego mniejszej odporności na uderzenia)
Mechanizmy: szuflady Blum tandem box antaro, zawiasy Hettich, cargo Peka snello
Blaty: kwarcyt Taj Mahal (docięty do zlicowanej płyty ind.)
Uchwyty: z Ikei
Kran: z Ikei
Zlew: Kernau podwieszany
Płytki: Ceramik Studio (układane po montażu mebli i blatów)
Podłoga: Designflooring

#kuchnia #remontujzwykopem #chwalesie
kinollos - Pijcie ze mną kompot w mojej nowej kuchni :) Od wielu lat marzyłem o zielo...

źródło: comment_1601835016DdUqdTTpx57phZK0YFl6v7.jpg

Pobierz
  • 166
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

  • 0
@kasin: Tak, używałem i moje zdanie jest takie, że w porównaniu do innych sprzętów i robotów kuchennych, to jest bardzo drogie urządzenie do robienia breji, z funkcją gotowania na parze. Osobno, solidny malakser i solidne urządzenia do gotowania na parze kupisz kilka (naście?) razy taniej niż nowy thermomix.


Thermomix był fajny do robienia ryżu, do momentu, aż się nie zorientowałem, że tradycyjną azjatycką metodą zrobię to szybciej w dowolnym garnku.
  • Odpowiedz
Zdajesz sobie sprawę, że nie dla wszystkich 5K to dużo i wydanie takiej kwoty nie musi mieć wpływu na ocenę?


@kasin: nie ma to znaczenia, mechanizm działa i tak. Coś jest drogie, więc musi być dobre.
Ja korzystam z robotów kuchennych i mam znacznie większą koncentrację rzeczy w jednym urządzeniu, łatwy serwis i możliwość zakupu akcesoriów na allegro. Od grzania mam garnki i kuchenkę, które robią to znacznie lepiej.
  • Odpowiedz
@kasin: @Lorenzo_von_Matterhorn: Problem jest taki, że urządzeń robiących to samo co sprzęt Vortexu jest mnóstwo, bo główny mechanizm i "garnek" robi ta sama fabryka na Tajwanie, ale to Thermomix jest najdroższy, ma system dystrybucji, który jest piramidą finansową wraz z całą otoczką, czyli kultem nieświadomych ludzi.
  • Odpowiedz
@kinollos bardzo ładna natomiast ja bym się przyecepil do blatu do krojenia. Gdzie chcesz kroić. Mam podobny układ. I krojenie na stole do jedzenia jest strasznie w---------y, a na polach między palnikami a zlewem za mało miejsca :(
  • Odpowiedz
  • 1
@Von_Maras to jest blat na półwyspie - w tak małej kuchni musi robić za stól i za blat roboczy. Ekspres i thermomixa używam codziennie, więc nie wchodzi w grę ich chowanie. Ewentualnie można kiedyś pomyśleć o ekspresie w rogu, żeby mieć dodatkowy mały blat roboczy. Sytuację, gdy ktoś kroi warzywa na sałatkę a ktoś inny je są b.rzadkie. mi się jeszcze nie zdarzyły.
  • Odpowiedz
@kinollos: pije kompot z Tobą kompot choć nie do końca moja bajka.
Propsy za otwartą kuchnie, super rozwiązanie, też takie mam w domu.
Ciemne fronty nie w moim stylu, lubię jasne kuchnie, a najbardziej nie w moim stylu brak blatu/mało miejsca roboczego na płaszczyźnie gdzie jest zlew i kuchenka. Wiem że jest wyspa ale osobiście nie lubię takiego rozdzielania.
Brawa za spełnienie marzeń, tak trzeba żyć :)
  • Odpowiedz
  • 2
@BrzydalGruby w nienawiści do lodówek w zabudowie - tak zostałem wychowany ;) na zabudowanej nie powieszę magnesików ani nie naleję sobie lodówczanki/nie nasypię lodu do soku/coli.
  • Odpowiedz