Wpis z mikrobloga

  • 768
Pijcie ze mną kompot w mojej nowej kuchni :) Od wielu lat marzyłem o zielonych meblach i nareszcie po wielu tygodniach poszukiwań producentów mebli, wykonawców podłóg, płytek, odpowiedniego agd, dostawców kamienia i wielu innych elementów wpływających na całość oraz po miesiącach oczekiwania na dostawę, przedstawiam efekt końcowy.

Dla zainteresowanych szczegóły:
Fronty: lakierowany mdf (w ostatnim momencie projektu zrezygnowałem z drewna z powodu jego mniejszej odporności na uderzenia)
Mechanizmy: szuflady Blum tandem box antaro, zawiasy Hettich, cargo Peka snello
Blaty: kwarcyt Taj Mahal (docięty do zlicowanej płyty ind.)
Uchwyty: z Ikei
Kran: z Ikei
Zlew: Kernau podwieszany
Płytki: Ceramik Studio (układane po montażu mebli i blatów)
Podłoga: Designflooring

#kuchnia #remontujzwykopem #chwalesie
kinollos - Pijcie ze mną kompot w mojej nowej kuchni :) Od wielu lat marzyłem o zielo...

źródło: comment_1601835016DdUqdTTpx57phZK0YFl6v7.jpg

Pobierz
  • 166
  • Odpowiedz
@kinollos: ten anemostat dobry ;)
Rozplanowanie jak dla mnie słabe, mało miejsca na blacie nie licząc wyspy (praca na niej o ile nie ma kuchenki jest średnio wygodna), kuchenka obecnie blisko ekspresu, blisko rogu zlew i kuchenka, więc dwie osoby będą mieć problemy.
  • Odpowiedz
@kinollos: piękna kuchnia, ale nie mój metraż. Moja jest malutka i inaczej urządzona (cegła + drewniane blaty + białe fronty, ale "półwysep" się zmieścił i oddziela ładnie część kuchenną od reszty mieszkania). Pierwszy raz widzę zastosowanie zielonego koloru - pięknie wyszło. Zdrowie kompotem!
  • Odpowiedz
  • 0
@birdland u mnie niestety też nie jest duża, ani otwarta. Trochę dało rozwalenie połowy ściany i usunięcie drzwi, ale dalej podczas tworzenia projektu trzeba było wziąć pod uwagę ograniczenia. Jak będę budował dom to projekt zacznę od kuchni :)

@Lorenzo_von_Matterhorn anemostat, jak widzę, dla wielu wykopków najważniejszy :)
  • Odpowiedz
  • 4
@Lorenzo_von_Matterhorn do twojego teoretyzowania? Nic z tego co piszesz nie ma miejsca. Regularnie robie na blacie ciasto na pizze, pide, chlebki naan i jest wygodnie. Od jedzenia w więcej niż 2osoby na raz mamy jadalnię. Zważając na ograniczenia w postaci starego budowictwa (40+ letni dom) i narzuconych wymiarów (żona nie chciała likwidować spiżarki ani otwierać kuchni na hall) to więcej z kuchni wyciągnąć aię nie dało. Kuchnię projektował wykonawca z 25letnim stażem,
  • Odpowiedz
  • 0
@NieBendePrasowac ja za sam piekarnik parowy z wifi, termosondą płaciłem prawie 5k. Lodówka 4,8k, ekspres 3k, indukcja cos koło 2k, zmywarka 2k, mikrofala 1,2k i jeszcze okap, nie pamiętam ile. Thermomix kupiłem dobrych kilka lat temu, więc nie liczę. Planuję jeszcze kitchenaid z usa (mam gniazdko usa nad blatem).
  • Odpowiedz
  • 2
@TheSoulMonster podziwiam, że masz umiejętności na zrobienie większości rzeczy samemu.

@push3k-pro tak, mam 8 (a nawet 12 jak się ścieśnią goście) miejscowy stól w jadalni. Na blacie w kuchni zjedzą 3 osoby, z tym że jedna nie będzie miała miejsca na nogi, bo od strony piekarnika mam pod blatem są szafki. Z małej kuchni jadalni nie zrobisz.
  • Odpowiedz
Kuchnię projektował wykonawca z 25letnim stażem


@kinollos: a ja myślałem, że od tego jest projektant...

A ekspres zamieniłem z thermomixem bo bardziej pasowało do zdjęcia.


@kinollos: jakby bez znaczenia, będzie pryskać na sekciarskiego termomixa.

do twojego teoretyzowania?


@kinollos: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kompletnie inaczej bym zrobił, przede wszystkim trzon kuchni oparłbym na ścianie przy oknie.
Aktualnie jak ktoś gotuje/zmywa/kroi to druga osoba kanapki sobie nie
  • Odpowiedz