Wpis z mikrobloga

Moja dieta przy 2800 kcal obecnie

250-300 g B / 60-80 g T / 200-300 g Ww / 50g+ błonnika (codziennie jak wypadnie)

Śniadanie - owsianka z jabłkiem i marchwią (lub cukinią)

- 150 g marchwi lub 300 g cukinii
- 150 g jabłka
- 75 g płatków owsianych
- 50 g WPC
- 25 g budyniu proteinowego
- 5 g kakao
- Słodzik

Śniadanie II lub protreningowy - twaróg z malinami i zmienne źródło Ww

- 250 g malin
- 250 g twarogu
- słodzik
- zamiennie - odpowiednia ilość sunbites/surimi/laysy z pieca/pieczywo z szynką

Obiad I - bataty, bukiet warzywny, pierś z indyka

- 200 g piersi z indyka
- 125-250 g batatów
- 125 g warzyw (różne)
- sos BBQ

Obiad II - bataty, bukiet warzywny, pierś z indyka

- 200 g piersi z indyka
- 125-250 g batatów
- 125 g warzyw (różne)
- sos BBQ

Podwieczorek - sałatka

- 2 jajka
- 180 g tofu lub 120 g mozzarelli light lub 75 g fety
- 150 g pomidorów
- 75 g szpinaku
- 10 ml oleju lnianego
- sos KFD gyros lub czosnek

Kolacja

- 90 g tostów pełnoziarnistych
- 100 g szynki z kurczaka lub indyka
- 300 g cukinii lub 150 g marchwi
- musztarda

#mikrokoksy #mirkokoksy #silownia #chudnijzwykopem #fullborsukworkout #odchudzanie #dieta #redukcja #zdrowie
  • 60
  • Odpowiedz
@kRpt: nie; na pewno nie na taki etap redukcji, takie coś można zrobić na 3-4 tygodnie, dłużej szkoda flory bakteryjnej jelit tym bardziej w połączeniu środkami
  • Odpowiedz
@Rouksa:

Bardzo dobre są owsianki wytrawne, które nie są robione na słodko, właśnie z warzywami lub na bulionie; z mozzarellą, suszonymi pomidorami lub np. z curry, imbirem, papryką, mleczkiem kokosowym i skyrem
  • Odpowiedz
@Kasahara: Niestety życie tak wygląda czyli codzienna rutyna i wszystko zmierza tylko do jednego. No chyba że jesteś miliarderem i nie musisz już robić nic.
  • Odpowiedz
@kRpt: @kRpt:

Szczerze nie wyobrażam sobie takiego życia :) chyba musiałbym się powiesić; ja właściwie nigdy nie pracowałem na etat (oprócz stanowiska menagera w klubie piłkarskim czy kierownika w spółce komunalnej - ale to chwilowe epizody), tak zawsze mialem własne biznesy związne z hobby, pasją; zawsze pracowałem ile chciałem - chce mi się 16 h, nie chce mi się tydzień nie pracuje; zawsze wszystko było na tyle dochodowe, że stać
  • Odpowiedz
@Kasahara: Ja tam nigdy jakoś nie liczyłem kalorii tylko jem "na czuja" xD
Z rana jajecznica z 3-4 jaj, wędlinka, cebulka, pieczywo. Drugie śniadanie jakiś owoc. Obiad ryż + kurczak + warzywka. Kolacja: jeżeli po treningu to omlet z 3-4 jaj + twaróg + dżem domowy, jeżeli bez treningu to kanapki lub owoc + skyr.
Tylko ja jestem z tych suchoklatesów co ćwiczą pod kalistenikę, zatem masy za bardzo nie zbieram:D
  • Odpowiedz
@Kasahara: i bedziesz jadł to w kolko? przez jako okres czasu? Wydaje mi sie, ze co jakis czas wrzucasz taki jadłospis, a pozniej na każdej fotce inne dania ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Kasahara: Jestem zielona w temacie,ale zainteresowały mnie trzy kwestie: dlaczego nie możesz używać przypraw? Sól rozumiem,ale zioła? Po drugie:jaką rolę odgrywają w Twoim jadłospisie laysy z pieca? ( ͡° ͜ʖ ͡°) I po trzecie,czy za tym,że w każdym posiłku jest sos stoi jakaś większa logika czy pełni on tylko funcję smakową? Pozdrawiam ʕʔ
  • Odpowiedz
@Patatina:

Aby zmniejszyć smakowitość potraw; jeśli chce się redukować bardzo nisko, poza zdrowotne poziomy; gdzie leptyna jest w kosmosie i jest się głodnym 24/h na dobę, to warto tą smakowitość zmniejszyć. W soli/sodzie nie ma nic złego, szczególnie dla sportowca. Dlaczego laysy? Bo po treningu gdy krew mi odpływa z żołądka i musze od razu zjeść coś po nim, to muszę mieć łatwostrawny przetworzony produkt. Sos, aby nie było za suche
  • Odpowiedz