Aktywne Wpisy
USSCallisto +33
Zawsze pod takimi wpisami zastanawia mnie jedno - dlaczego zwolennicy pomysłów takich jak czterodniowego tygodnia pracy przy zachowaniu wypłaty czy równego dzielenia zysków firmy między właścicielem, a pracownikami (zysków, ale strat już oczywiście nie) nigdy, przenigdy nie założą biznesów, w których udowodniliby jak piękne są te założenia?
Tak, wiem, że czterodniowy tydzień pracy jest testowany w różnych miejscach na świecie i przynosi pozytywne efekty w niektórych branżach. Właśnie o to chodzi, że
Tak, wiem, że czterodniowy tydzień pracy jest testowany w różnych miejscach na świecie i przynosi pozytywne efekty w niektórych branżach. Właśnie o to chodzi, że
Patchtwo +5
250-300 g B / 60-80 g T / 200-300 g Ww / 50g+ błonnika (codziennie jak wypadnie)
Śniadanie - owsianka z jabłkiem i marchwią (lub cukinią)
- 150 g marchwi lub 300 g cukinii
- 150 g jabłka
- 75 g płatków owsianych
- 50 g WPC
- 25 g budyniu proteinowego
- 5 g kakao
- Słodzik
Śniadanie II lub protreningowy - twaróg z malinami i zmienne źródło Ww
- 250 g malin
- 250 g twarogu
- słodzik
- zamiennie - odpowiednia ilość sunbites/surimi/laysy z pieca/pieczywo z szynką
Obiad I - bataty, bukiet warzywny, pierś z indyka
- 200 g piersi z indyka
- 125-250 g batatów
- 125 g warzyw (różne)
- sos BBQ
Obiad II - bataty, bukiet warzywny, pierś z indyka
- 200 g piersi z indyka
- 125-250 g batatów
- 125 g warzyw (różne)
- sos BBQ
Podwieczorek - sałatka
- 2 jajka
- 180 g tofu lub 120 g mozzarelli light lub 75 g fety
- 150 g pomidorów
- 75 g szpinaku
- 10 ml oleju lnianego
- sos KFD gyros lub czosnek
Kolacja
- 90 g tostów pełnoziarnistych
- 100 g szynki z kurczaka lub indyka
- 300 g cukinii lub 150 g marchwi
- musztarda
#mikrokoksy #mirkokoksy #silownia #chudnijzwykopem #fullborsukworkout #odchudzanie #dieta #redukcja #zdrowie
Przykro mi jak wygląda tak Twoje życie :), ale trzymaj się tam będzie dobrze
Bardzo dobre są owsianki wytrawne, które nie są robione na słodko, właśnie z warzywami lub na bulionie; z mozzarellą, suszonymi pomidorami lub np. z curry, imbirem, papryką, mleczkiem kokosowym i skyrem
Szczerze nie wyobrażam sobie takiego życia :) chyba musiałbym się powiesić; ja właściwie nigdy nie pracowałem na etat (oprócz stanowiska menagera w klubie piłkarskim czy kierownika w spółce komunalnej - ale to chwilowe epizody), tak zawsze mialem własne biznesy związne z hobby, pasją; zawsze pracowałem ile chciałem - chce mi się 16 h, nie chce mi się tydzień nie pracuje; zawsze wszystko było na tyle dochodowe, że stać
Z rana jajecznica z 3-4 jaj, wędlinka, cebulka, pieczywo. Drugie śniadanie jakiś owoc. Obiad ryż + kurczak + warzywka. Kolacja: jeżeli po treningu to omlet z 3-4 jaj + twaróg + dżem domowy, jeżeli bez treningu to kanapki lub owoc + skyr.
Tylko ja jestem z tych suchoklatesów co ćwiczą pod kalistenikę, zatem masy za bardzo nie zbieram:D
@Kasahara: Niema chocoszoków to chu nie dieta. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Aby zmniejszyć smakowitość potraw; jeśli chce się redukować bardzo nisko, poza zdrowotne poziomy; gdzie leptyna jest w kosmosie i jest się głodnym 24/h na dobę, to warto tą smakowitość zmniejszyć. W soli/sodzie nie ma nic złego, szczególnie dla sportowca. Dlaczego laysy? Bo po treningu gdy krew mi odpływa z żołądka i musze od razu zjeść coś po nim, to muszę mieć łatwostrawny przetworzony produkt. Sos, aby nie było za suche