Wpis z mikrobloga

Bezcenny moment kiedy babka około 30tki powiedziała "surówka Colesław" a ty ją poprawiłaś i teraz to z ciebie się śmieją bo "Marika, to jest Colesław, chyba za długo żyłaś poza Polską. Hahahaha 'kulslaa' nie wytrzymam."

Czy ja pracuję z osobami z ujemnym IQ? ()

Coleslaw to holenderska surówka koolsla tylko zapisana inaczej. Nie wymyślił jej pan Colesław. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#logikarozowychpaskow #holandia #korpo #phyrexiacontent #praca #ciekawostki #jezykiobce #jezykangielski
Pobierz P.....a - Bezcenny moment kiedy babka około 30tki powiedziała "surówka Colesław" a ty...
źródło: comment_1600840704RTAf6SQ7aPTDz8i7k6ojZk.jpg
  • 171
@Phyrexia: bym Ciebie zjechał jak inni, ale przyzna, że sam mam swoje zboczenia. Gdy jestem w sklepie i chcę zważyć paprykę albo pomidory, to klikam "owoce" i szukam i się dziwię, że nie ma.

Tak, ogórek, pomidor, papryka to owoce. Owoc to część rośliny pochodzącą z zapylonego kwiatu. Nazywamy to warzywem tylko dlatego, bo w XIX wieku w USA zrobili taki myk by podatki lepiej liczy. Z tego samego powodu ślimak
@Phyrexia zależy jak to powiedziałaś. Jeśli coś w stylu 'a wiecie że ta surówka pochodzi z Holandii i nazywa się Coleslaw' to inni przyjmą to jako fajna ciekawostkę, ale jeśli to co powiedziałaś mogło zabrzmieć jak pouczenie głupszej koleżanki to ludzie mogli zareagować tak jak to zrobili. Nikt nie lubi osób przemądrzałych. Tak wygląda życie na co dzień w większej grupie ludzi ¯_(ツ)_/¯