Wpis z mikrobloga

Nawiązując do znaleziska: http://www.wykop.pl/link/807091/ ponownie zobowiązani jesteśmy wydać oficjalne stanowisko w sprawie agitacji politycznej. W marcu na blogu Janusza Korwina-Mikke pojawił się wpis w nawołujący do traktowania Wykopu jako kanału do promowania głoszonych przez niego poglądów. Jego treść możecie przeczytać tu: http://korwin-mikke.blog.onet.pl/V-BLOGu-dzis-nie-bedzie-ale,2,ID424399244,n - zawiera on dokładną instrukcję rejestracji na Wykopie i wykopania znaleziska o propagandowej treści. Sięgając po pierwszy z brzegu przykład komentarzy na stronie Korwina-Mikke http://korwin-mikke.pl/blog/wpis/jak_zwykle/979 czytamy: "Wywiad z JKM. Proszę wykopać" i trafiamy na link do usuniętego znaleziska, które wywołało taką burzę w komentarzach. Jest to jawny dowód na traktowanie Wykopu jako narzędzia do prowadzenia kampanii wyborczej i jako serwis prywatny nie zgadzamy się na to, by być polityczną tubą dla jakiejkolwiek partii.

Poglądy polityczne naszego zespołu są zróżnicowane, dlatego zarzuty o nagonkę na konkretne partie są całkowicie bezpodstawne. Wierzymy, że każde ugrupowanie ma do zaoferowania coś ciekawego, ale uważamy też, że Wykop nie jest miejscem odpowiednim do politycznej agitacji, dlatego podkreślamy raz jeszcze - wszystkie znaleziska zawierające namowy do głosowania lub mające na celu promowanie programu wyborczego którejkolwiek partii, a także wszystkie inne działania uznane przez nas za działania agitacyjne będą kategorycznie usuwane z serwisu.
  • 168
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wykop: proszę, nie banujcie JKM! Na przykładzie tych "arcyciekawych" wykopów fanatastycznie widać, jak największy prawicowiec Polski chce się nachapać wykorzystując cudzą pracę i popularność, całkowicie za darmo. Pasożyt, nic więcej.
  • Odpowiedz
Martyrologiczne zafiksowanie prawaczków jest już po prostu wkurzające. Gdzie nie pójdą to muszą rżnąć pokrzywdzonych. Ola boga! Ola boga! Nie dajmy się wpuścić w tę ich żalosną formę narracji!
  • Odpowiedz
Jeden post sprzed trzech miesięcy, nie przesadzacie trochę? Wiadomo, że jeżeli na Wykopie 1/3 popiera JKM to dużo będzie znalezisk z JKM, przecież można sobie wyłączyć politykę...
  • Odpowiedz
@cameel: To jest serwis rozrywkowy, a nie polityczny i jeżeli admini pewnego dnia postanowią, że calkowicie wywalą stąd politykę bo szkodzi to popularności strony i ich interesom to wara Tobie od tego. Mam tylko nadzieję, że przez rozhisteryzowanych prawaczków nie skończy się wlaśnie na tym.

CIągle narzekasz jaki to ten wykop jest żalosny i jacy to ci admini są żalośni. No to na cholerę tutaj ciągle siedzisz? Sam sobie na
  • Odpowiedz
@Ryu: "Wykop to serwis tworzony przez użytkowników. Każda informacja jest dodawana, oceniana i dyskutowana przez naszą społeczność. Dziel się, odkrywaj i wykopuj informacje ważne dla Ciebie! Ty decydujesz. " Gdzie jest napisane, że to serwis rozrywkowy?
  • Odpowiedz
@Ryu: Masz obsesję na punkcie prawicy. Wtłaczasz tam wszystkich, by potem ich zbiorowo chłostać.

Jestem na wykopie dla ludzi których tu poznałem, ponieważ cenię ich opinie.

Nie kopię, nie zakopuję, od momentu
  • Odpowiedz
@cameel: Nasz nadworny agitator ;). Uważaj bo ci żyłka pęknie. Masz wyprany mózg jakimiś pseudo spiskami, których nie ma. Weź się uspokój chłopie i zajmij się czym ciekawszym niż ciągłe nawoływanie do rewolucji.
  • Odpowiedz
@maciejkiner: Jeśli chodzi o politykę to wystarczy sposób przedstawiony przez @o90

Dodałbym tylko, aby móc przykładowo wykopywać politykę, należy być na wykopie przynajmniej tydzień (może miesiąc, lub mieć pomarańczowy nick). Pomysł jest do obgadania.
  • Odpowiedz
Dobra, ostatecznie mam bardzo gdzieś tą całą politykę bo wszyscy wiemy, że i tak nic się nie zmieni w najbliższej przyszłości. Czy to wykopy o JKM, Komorze czy Tusku... Ale proszę @wykop: zróbcie coś z tym zapytaniem o dodawanie komentarzy, bo mnie to denerwuje niemiłosiernie. Skoro piszę komentarz, to znaczy, że chcę go dodać w takiej formie, a nie innej!
  • Odpowiedz