Aktywne Wpisy

Ka4az +438
Ogólnie wszyscy zachwalają Dino jako coś “polskiego” i potężnego, a od środka to jest największy Janusz jakiego poznałem XD
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
Jako jedyna sieciówka płaci najmniejsze pieniądze, nie ma żadnych świadczeń socjalnych, nie ma żadnych rabatów dla pracowników. Dodatkowo pracownicy muszą z własnej kieszeni opłacać różnice w kasie, na całym sklepie (który jest wielkosciowo czasem jak biedronka) jest 3 osobową ekipą, która zajmuje się wykładaniem towaru, kasami i mięsem - nawet nie mają czasu
źródło: image_picker_D05F954F-A5C3-474E-A17F-94CA2C14BF17-16532-000003E3F0456415
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

@c137: xD
"Klepacz po bootcampie" nie ma natomiast na ogół pracy, więc to nie Twój rywal.
Ogólnie pracy w machinelearning nie ma za wiele w Polsce i ciężko zacząć, więc stawka może być "niegodna", ale lepiej zacząć i zebrać doświadczenie niż czekać. Znajomy się przeprowadził poza Warszawę, żeby popracować w branży
@Ilythiiri: Dostałem już oferty, jedna na 4k i druga na 5k. Tyle że umowa na rok więc podwyżka najwcześniej po zakończeniu projektu. Zastanawiam się czy to nie za mało bo nie wiem właśnie w jakich widełkach powinienem się obracać. Programowanie dla mnie to tylko narzędzie, praca bardziej naukowa, wolna ręka nad projektem, to się chyba określa developer a nie programista,
@GienekZFabrykiOkienek: Wszyscy tak piszą a jak patrzę po ofertach pracy to znajduję ich praktycznie tyle samo co 5 lat temu jak sam zaczynałem. (a mamy kryzys)
Uznaję to za równie wiarygodne
@Yahoo_: tak jak wyżej, dlatego wezmę
@c137: Nie płacisz PIT do wysokości pierwszego progu podatkowego. Składki ZUS/NFZ pewnie tak, więc netto != brutto.
A osobiście rozumiem Twoich kolegów - też brałem co się przydarzyło, nie
Nie jestem z Warszawy, ale również miasto wojewódzkie.
I trochę się martwię jeszcze jednym. Bo to praca w placówce badawczej,
Niech Ci nie o--------i. To
@c137: Tyle, że przeciętny absolwent informatyki w rok po skończeniu studiów ma już pewnie z 4 lata expa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Opowiedz na jakie masz cerrtfikaty ( o ile masz ) , jakich projektów chwytales się w czasie studiów itp...
- Umiejętność wytłumaczenia podstawowych algorytmów i metryk w ML.
- Znajomość podstawowych bibliotek do ML (pandas, numpy, sklearn, etc.).
- Widza na temat programowania obiektowego w pythonie.
- Pojęcie o tym jak działa rest (znajomość jednego frameworka), co to jest orm, dobre praktyki (black, pylint,
@darkelf: @printHelloWorld: @GienekZFabrykiOkienek: żadne certyfikaty, nic poza magistrem inżynierem IT. I mam odmienne zdanie chyba co do uczelni. Nie oszukujmy się, ale na publiczne uczelnie techniczne dostają się najlepsi. Część moich znajomych zbierało skilla już po roku studiów, a inni skupili się na samej nauce. I nikt