Wpis z mikrobloga

• 137
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

etykę opracowaną kilka tysięcy lat temu przez jakieś ludy pustynne z Bliskiego Wschodu.

@Howea: dodaj do tego element tradycyjnego polskiego chlewu osranego gównem prawdziwych polaków, które to elementy eliminują cokolwiek wartościowego można znaleźć w wymysłach ludów pustyni.
  • Odpowiedz
  • 29
@pyroxar ale ty człowieku nie rozumiesz na czym polega falsyfikowalność nauki xD
Nauka jest na tyle prawdziwa na ile pozwala stan dzisiejszej wiedzy. To, że dochodzą ciągle nowe fakty astronomiczne nie znaczy, że Kopernik i Galileusz się mylili. Podobnie jak Darwin nieznający genetyki.
Mechanizm falsyfikacji obecnego stanu wiedzy i aktualizowania go świadczy o wyższości metody naukowej, a nie o jej słabości.
  • Odpowiedz
Szanowny @Gwyn66: ale skoro dochodzą nowe fakty, oznacza to, że poprzednia wiedza była po prostu nieprawdziwa. Tu nie ma dyskusji na ten temat. Po prostu przestańcie traktować naukę jak bożka. Tyle ode mnie.
  • Odpowiedz
ale bzdura, to żaden dowód.

To jest dowód na to, że poprzednia wiedza, nie była prawdziwa, była tylko lepszym, mocniejszym, przekonaniem niż poprzednie, ale słabszym niż następne. Jednak nie była to wiedza.

Poznając coś odkrywasz kolejne tego cechy, już coś wiesz, ale nadal musisz aktualizować i im więcej czegoś znasz, tym więcej widzisz niuansów, początkowych pomyłek i sprawy się komplikują.

Tak, i wtedy sam przekonujesz się, że to, co uważałeś wcześniej, nie było prawdziwe.

Na
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Howea: Współczesna myśl europejska nie jest oparta o badania i racjonalizm, a sterowana przez elity w celu kontroli społeczeństwa xD
Już wolę więc idee starożytnego ludu, przynajmniej są niezmienną podstawą.
  • Odpowiedz
myśl europejską, współczesną

@Howea: czyli de facto materializm, w którym żadne podstawy obiektywnej moralności nie mogą mieć racji istnienia?
W jaki sposób moralność może być oparta o badania naukowe? XD
Mam pytanie - rozumiesz, że w takim systemie Twoja wyższość moralna nad pustynnymi ludami istnieje tylko w Twojej głowie? Jeżeli tak, to nie mam więcej pytań
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Howea:

Tak tak - marksizm, w głównej mierze sponsorowany swego czasu przez Sowietów, to faktycznie "europejska, współczesna, oparta na racjonalizm i badania naukowe" myśl. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Szury z lewicy wymyślają 57 płeć i udają akty kopulacji na paradach - faktycznie takie postępowe. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Szury z lewicy wymyślają 57 płeć

@Mr--A-Veed: Skąd szury z prawicy wzięły ten mit o 57 płciach? Źródło poproszę. (Znikąd, wiem, bezmyślnie powtarzacie bzdury).

Te same badania naukowe, według których istnieje 79 płci?

@ibilon: A ten 79. A te bzdury skąd?
  • Odpowiedz