Wpis z mikrobloga

Złożyłem średnie zamówienie w morele.net, okazało się że jeden z towarów jest nie dostępny i jest to towar który morele sprzedaje w imieniu jakiegoś TECHNOS.
Proszę więc o zwrot pieniędzy na moje konto, a morele mi odpisuje, że mam się kontaktować z firmą TECHNOS w sprawie zwrotu bo to u nich kupowałem.

Dziwi i wkurza mnie ta sytuacja, bo zamawiałem przez morele, płaciłem przez system płatności zaimplementowany na stronie morele, a w sprawie zwrotu kasy muszę szukać kontaktów do firm trzecich i wyjaśniać sprawę? Czy to morele nie powinno dopilnować tego zwrotu?

#morele #gorzkiezale #morelenet
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@w_moim_sercu_zawsze_mirko: tylko wlasnie to troche inaczej wyglada. Morele udostepnia swoja platforme innym sprzedawcom tak jak allegro. Czyli porownanie z chinczykiem jest nietrafne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To bardziej jest tak jakbys na allegro kupil towar od jakiegis sprzedajacego i wymagal zeby allegro Ci zwrocilo kase bo on nie zrealizowal zamowienia.
  • Odpowiedz
@Adi32: Mam tak samo, kupiłem z morele (od PATENTEX) iPhone. Wysłali mi zły kolor, nie mogę się doczekać aż wyślą prawidłowy. Morele odsyła żebym kontaktował się z nimi, a oni podali lewy numer telefonu i nie odpisują na maile. Jestem bez kasy i bez telefonu, a minął prawie miesiąc (°° .
  • Odpowiedz