Aktywne Wpisy

lubie-sernik +13
W przyszłym tygodniu planuje iść sprawdzić #perfumy MITH w Bangkoku.
Polecało mi je kilka osób tutaj.
Na jakieś konkretne mam zwrócić uwagę? Bo z tego co widzę na stronie to wybór jest duży.
Polecało mi je kilka osób tutaj.
Na jakieś konkretne mam zwrócić uwagę? Bo z tego co widzę na stronie to wybór jest duży.

melquiades +60
Totalną żenadą ze strony TVP jest zupełny brak wypożyczeń komentatorów z innych stacji żeby ten komentarz podczas mundialu trzymał jakiś poziom, tak jak to było jeszcze kilka lat temu. Przy 104 meczach efekt jest taki, że 3/4 meczów komentują jakieś nołnejmy zabijające emocje, a resztę robią w kółko Borek i Laskowski. Nie wiem czy jakby taki mecz jak ten skomentował ktoś żyjący na co dzień angielską piłką jak np. Pełka to takiemu

![Moja mama mogła żyć, ale nie było dla niej miejsca [na OIMIE]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/d58140d2e77085c69d1acf192736e4f5aa8a2f3cd44b5a6317588b87f12d3322,q80.webp)
Cześć Mirki programiści, chciałbym zapytać o jakieś podstawowe rzeczy. Zastanawia mnie to całe programowanie, kiedyś do tego przysiadłem (nie pamiętam już jaki język, [nie html5, bo to nawet podobno nie język]). Wiem tylko że już na podstawach rozumiałem jakieś 50% rzeczy które do mnie docierały. Siedziałem nad tym w sumie jeden dzień przez kilka(naście) godzin, czyli tyle co nic. Nie tworzyłem nic swojego jak kalkulator czy jakieś wyświetlanie tekstu. I tu moje pytania trzy.
1. Czy do programowania można/warto podejść jak zawsze się było słabym i nieogarniętym z matematyki, fizyki i tego typu ścisłych spraw ALE z drugiej strony dobrym (obiektywnie i na tle reszty) z języków obcych?
2. Czy da się jako taki jeden z setek tysięcy losowych programistów dostać pracę bez posiadania żadnych studiów, będąc wyłącznie samoukiem?
3. Czy da się osiągnąć jakikolwiek poziom "do pracy" (junior?) w ciągu roku, roku z hakiem?
Byłbym wdzięczny za jakieś odpowiedzi ᶘᵒᴥᵒᶅ
Komentarz usunięty przez moderatora
2. tak
3. tak
3. Jeśli poświęcisz dużo czasu i pracy to można. Ale dużo to nie jest 2 godzinki po pracy..
Komentarz usunięty przez autora