Aktywne Wpisy

Werchm96new +5
#hotelparadise otwieram nitkę na taką zabawę. (Sami sobie musicie to szybko zrobić). Wypisujemy od 1 do 9 (allstars też) edycji po kolei, pierwsze osoby z danej edycji, które przychodzą Wam na myśl. Ja zacznę:
1. Remiziak
2. Ata
3. Ola
4. Klapessa
1. Remiziak
2. Ata
3. Ola
4. Klapessa

mirko_anonim +37
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moje największe błędy życiowe:
- zamiast dorabiać się na prywatyzacji i rozkradaniu majątku państwowego, to ja dopiero wychodziłem z łona matki.
- nie zakredytowałem się po same kule w czasie mojej pierwszej pracy na studiach (2019/2020), bo później nieruchy odleciały z zasięgu ręki.
- nie poszedłem na medycynę, dopiero po studiach dowiedziałem się, że byle lekarz rodzinny trzepie po 50k a rezydenci po 10-20k. Poszedłem na informatykę, coś tam zarabiam te 15k, ale w sumie to każdy ma mnie za śmiecia.
Niestety
Moje największe błędy życiowe:
- zamiast dorabiać się na prywatyzacji i rozkradaniu majątku państwowego, to ja dopiero wychodziłem z łona matki.
- nie zakredytowałem się po same kule w czasie mojej pierwszej pracy na studiach (2019/2020), bo później nieruchy odleciały z zasięgu ręki.
- nie poszedłem na medycynę, dopiero po studiach dowiedziałem się, że byle lekarz rodzinny trzepie po 50k a rezydenci po 10-20k. Poszedłem na informatykę, coś tam zarabiam te 15k, ale w sumie to każdy ma mnie za śmiecia.
Niestety

Cześć Mirki programiści, chciałbym zapytać o jakieś podstawowe rzeczy. Zastanawia mnie to całe programowanie, kiedyś do tego przysiadłem (nie pamiętam już jaki język, [nie html5, bo to nawet podobno nie język]). Wiem tylko że już na podstawach rozumiałem jakieś 50% rzeczy które do mnie docierały. Siedziałem nad tym w sumie jeden dzień przez kilka(naście) godzin, czyli tyle co nic. Nie tworzyłem nic swojego jak kalkulator czy jakieś wyświetlanie tekstu. I tu moje pytania trzy.
1. Czy do programowania można/warto podejść jak zawsze się było słabym i nieogarniętym z matematyki, fizyki i tego typu ścisłych spraw ALE z drugiej strony dobrym (obiektywnie i na tle reszty) z języków obcych?
2. Czy da się jako taki jeden z setek tysięcy losowych programistów dostać pracę bez posiadania żadnych studiów, będąc wyłącznie samoukiem?
3. Czy da się osiągnąć jakikolwiek poziom "do pracy" (junior?) w ciągu roku, roku z hakiem?
Byłbym wdzięczny za jakieś odpowiedzi ᶘᵒᴥᵒᶅ
Komentarz usunięty przez moderatora
2. tak
3. tak
3. Jeśli poświęcisz dużo czasu i pracy to można. Ale dużo to nie jest 2 godzinki po pracy..
Komentarz usunięty przez autora