Aktywne Wpisy

Ana77 +35
Boże, nienawidzę siebie. Nienawidzę, że zmarnowałam młodość i nigdy niczego nie doświadczyłam.
Jak widzę moje młode kuzynki, które moją już chłopaków to czuje potworny żal, że całą młodośc siedziałam w czterech ścianach. Boże jak mnie to boli jak widzę ich relacje i wsparcie chlopaków dla nich. Ich radość życia i to, że mają z kim spędzać czas. Jak na to patrze to dla mnie kosmos i rzecz nieosiągalna.
Ja całe życie w
Jak widzę moje młode kuzynki, które moją już chłopaków to czuje potworny żal, że całą młodośc siedziałam w czterech ścianach. Boże jak mnie to boli jak widzę ich relacje i wsparcie chlopaków dla nich. Ich radość życia i to, że mają z kim spędzać czas. Jak na to patrze to dla mnie kosmos i rzecz nieosiągalna.
Ja całe życie w
NiebinarnyBizon +52

![Szpitale przekładają zabiegi, bo NFZ nie płaci [edycja 2025]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/e651cdd2df8622992dce7e129dc702ca591ed675fa66f972e7584cc252a01bef,q80.jpg)

Tl:tr
Ds4 jaki silnik? Diesel czy benzyna?
Robię głównie trasy 20km po mieście w jedną stronę plus raz na jakiś czas coś koło 200km
Kiedyś chciałem kupić alfę bo mi się podobała, ale wszyscy mówili że gruz i będę lądował w nią kasę... Nie kupiłem.
Kupiłem inne zachwalane auto. Władowalem w naprawy praktycznie tyle ile wyłożyłem na zakup :/
Był to diesel, ale robię głównie trasy po mieście (około 20km w jedną stronę+ jakieś wypady raz na jakiś czas 200km)
Psuło się wszystko od silnika po osprzęt czy inne rzeczy o których nawet nie wiedziałem.
Dlatego teraz chce kupić DS4 bo mi się podoba i już.
Zastanawiam się tylko nad silnikiem. Mówią że diesle są super, ale nie wiem czy odpowiednie na moje trasy. Nie chcę znów jeździć laweta ani stać w serwisie...
Dlatego pytanie diesel czy benzyna? Podobno te benzyny opracowane z BMW są mega awaryjne ;/
Dodatkowo jak już ktoś doczytał i ma albo trochę się zna opłaca się pakować w automat? Mówię o skrzyni hydraulicznej, a nie o innych wynalazkach.
Z góry dzięki za rzeczowe odpowiedzi ;)
#motoryzacja #samochody #citroen #ds4 #c4 #auto #cowybrac #silnik #benzyna #diesel #skrzyniabiegow #automatycznaskrzynia
1.6thp to turbobenzyna, ma sporo bolączek - duże zuzycie oleju, zbiera się nagar, rozciągający się łańcuch rozrządu
Można trafić na skarbonkę...
Diesle z kolei to 1,6hdi
@ScaRRyMaN też właśnie wszędzie tak wszędzie piszą. Normalnie wziąłbym benzynę, ale są tylko te z mini.
@AllOver nie zajeździe tego diesla po mieście? Mam już mala awersję do tych silników i trochę nie chce się znów wpakować.
@azurri te diesle będą ok głównie do miasta? Szczerze mówiąc myślałem też o focusie ale tam w opcje wchodzi tylko benzyna i to najlepiej 2.0 w wersji z automatem
Musiałbyś poczytać opinie użytkowników tego silnika, ale nikt nie poleca diesla do miasta. Wg mnie jednak jak chcesz DS4 to 2.0hdi>1,6thp
Co do focusa mk3, jest 1,6ecoboost, fajny silnik. Ale wnętrze w porównaniu do DS4 to bieda.
Co do Focusa to masz rację to mocna bieda przy ds4. Szczególnie gdy weźmiemy pod uwagę to, że musiałbym wziąć coś poniżej 2015
Z tego co się orientowałem to sama wymiana itp to spore koszta i dlatego ludzie się go pozbywają. Ma on jakieś zbawienne działanie dla silnika oprócz tego, że dzięki niemu mniej zanieczyszcza?
Po moim ostatnim aucie chce wybrać silnik z którym nie będę miał większych problemów. tych benzynowych jest dosłownie pare, a nie mam za dużo czasu na szukanie