Wpis z mikrobloga

@rychu-petru: Serio dobra jest ta gra? Myślałem kiedyś o zakupie ale po przeczytaniu/obejrzeniu kilku recenzji zrezygnowałem. Że w dłuższej perspektywie jest bardzo monotonna.. i się zniechęciłem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MiszQ: akurat grafika w factorio jest bardzo wysokiej rozdzielczości i jakości. Po prostu taka stylistyka, a ten screen to jakiś mod
  • Odpowiedz
  • 0
@Luczexx: Metal Slug, Pokemony i SimCity 2000 to nie jest pixelart. Te gry nie były tworzone w taki sposób ze względów artystycznych, tylko ze względu na ograniczenia sprzętu. Idąc tym tokiem rozumowania to gry na Atari 2600 to też pixelart. Bez przesady, nie wszystko co ma wyraziste piksele to pixelart.
  • Odpowiedz
  • 0
@Del prawda jest taka że nie ma chyba jednoznacznej definicji co jest a co nie jest pixelartem. Ale jeśli przyjąć np. definicje z polskiej Wikipedii to jesteś w dużym błędzie:

Pixel art - sposób tworzenia grafiki rastrowej za pomocą programów pozwalających na edytowanie obrazów na poziomie pojedynczych pikseli (np. MS Paint, Paint Shop Pro, GIMP). W pixel arcie zwykle korzysta się z niewielkich palet kolorów. Wynika to z historii zastosowań pixel
  • Odpowiedz
  • 0
@Bleck: Ale przyjęło się, że to celowo robione pod piksele na współczesne sprzęty. Ogólnie to wszystko co jest pikselaste przez ograniczenia czasów w jakich powstawało nie zasługuje na miano pixelartu.
  • Odpowiedz