Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Pesa_elf: Gdyby tylko ludzkość wymyśliła coś, co przeciwdziała takim sytuacjom. Np. specjalne przyciemniane szkiełka, które można nałożyć na oczy. Albo jaką klapkę nad przednią szybą samochodu, którą można sobie opuścić.

@lewoprawo: ludzkość wymyśliła oglądanie się dookoła zanim wlezie się komuś pod koła
  • Odpowiedz
@ApuNahasapeemapetilon: Jasne, debil z---------l 140km/h w środku miasta a ty wrzucasz to jako argument bo debil powiedział ze cos go oślepiło xD

Jak juz to bym sie zastanawiał czy pieszy sie w ogole rozejrzał bo zazwyczaj takie stuningowane auta sa dosyć głośne, ale nie wiem jaka tam była sytuacja.
  • Odpowiedz
@cwlmod: Chyba, że będzie miało pecha. Bo ktoś, kto jeździ szybko ale bezpiecznie zetnie przystanek razem z czekającymi na nim ludźmi.
  • Odpowiedz
A może pieszy też weźmie za siebie odpowiedzialność i sie nie wpierdziela na droge kurła?

@Pesa_elf: pieszym moze byc gowniak, ktory nie ma nic do stracenia, a wiele do zyskania. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@u8t3io3p: Pieszy też nie jest święta krowa niech uważa i niech stosuje się do zasady ograniczonego zaufania jak tu ochoczo niektórzy używają tego wobec kierujących.
@arcxa: Z tego co pamiętam od przedszkola od maluchów nam tłuczono do głowy jak sie zachowac na przejsciu dla pieszych, najpierw patrzymy w lewo potem w prawo potem znow w lewo i jak nie ma samochodów idziemy. Chyba że już nie uczą to
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Medyc: @contepartiro: @MilionoweMultikonto: @Pesa_elf:
Jak masz taki widok to załóż okulary z filtrami i jest spokój a nie k---a zwolnij XDDD wy jebnieci jesteście co do samych pieszych to nie powinni się w--------c nawet na pasy, chyba że są światła i mają zielone to co innego

Sam z szacunku patrzę na drogę i uważam żeby się nie w--------ć komuś pod koła bo wiem że
  • Odpowiedz
@Pesa_elf: idz sobie na przejscie i sobie sprawdz od ilu metrow od przejscia widzisz kierowcy buzke, bo to bedzie ze DWA metry, bo jak swieci slonce w kierowce, to szyba odbija promienie sloneczne i pieszy tym bardziej nic nie zobaczy chyba, ze pieszy ma obowiazek miec jakies specialne okulary to nie widze problemu

podsumowujac zrzucasz wszystko standardowo na pieszego, mimo, ze to kierowca nabywa uprawnienia do poruszania sie samochodem, a
  • Odpowiedz
@u8t3io3p: Ale chyba cieżko ci wywnioskować skoro widać cały środek auta od słońca to ty bedąc w cieniu nie jestes widziany bo kierowce oślepiło. Czy ciężko ci połączyć proste fakty tylko się srasz jak ta świeta krowa w indiach bo oloboga jestem pieszy i mam prawo.
  • Odpowiedz
@Noniusz: > **Z tego co pamiętam od przedszkola od maluchów nam tłuczono do głowy jak sie zachowac na przejsciu dla pieszych, najpierw patrzymy w lewo potem w prawo potem znow w lewo i jak nie ma samochodów idziemy. Chyba że już nie uczą to ¯_(ツ)_/¯ **
  • Odpowiedz