W takie miejsca chodźcie a nie tam gdzie 6 krewetek kosztuje 60 zł. Nie mam nic do krewetek, lubię je ale ceny w polskich "wykwintnych" restauracjach (a w szczególności napojów) to śmiech na sali. Poniżej na zdjęciu bar mleczny, schabowy z ziemniakami i surówkami + kompot 22,50 zł.
@Miguelos: no ale jak masz ochotę na krewetki a nie chce ci się ich robić to jaki ma związek z tym schabowy? a chwilę kto ci jebnie, że j---ć tego schabowego bo w dobry chleb to byś za to że 4 słoiki pasztetu zmieścił. A i żeby była jasność, nie wyobrażam sobie pobytu w ojczyźnie bez odwiedzenia co najmniej że dwa razy barów mlecznych. W młodości wraz z podłymi chińczykami
@JonaszSynGrazyny: przecież pójście, zamówienie i oczekiwanie w restauracji na krewetki kosztuje więcej czasu i energii niż zrobienie ich samemu ( ͡°͜ʖ͡°)
@johny-kowalski: bzdura a pisze ci to jako chef. Co do mrożonych to fakt, że głównie się działa na mrożonych ale się rozmraża i jeśli nie są wyczyszczone to jedziesz z tym i nacinasz żeby się ładnie wygięły. Plus kupowanie mrożonych to też żaden nietakt bo kto jest takim purysta żeby wyczuwać różnice w smaku stawiam pół tygodniówki, że wszyscy wielcy znawcy polegliby w ślepych testach. Różnica pojawia się czy kupujesz
@JonaszSynGrazyny nic nie mam do mrożonych, miałem na myśli, że w wielu przypadkach one nie są oczyszczone w restauracji jeśli już te kupione nie zostały oczyszczone w fabryce, na stół wchodzą takie z jelitkiem.
@johny-kowalski: to lenistwo kuchni i j---ć ich do spodu :) nawet nie mówię o tobie ale często się pojawia takie gadanie, że mrożone to be. Teraz mają taką technologie głębokiego i szybkiego mrożenia, że nie ma nad czym gdybać.
takie miejsca chodźcie a nie tam gdzie 6 krewetek kosztuje 60 zł. Nie mam nic do krewetek, lubię je ale ceny w polskich "wykwintnych" restauracjach (a w szczególności napojów) to śmiech na sali. Poniżej na zdjęciu bar mleczny, schabowy z ziemniakami i surówkami + kompot 22,50 zł.
@Miguelos: Główny problem w Polsce jest taki, że bardzo często krewetki dalej próbuje się sprzedawać jako ten bardziej ''luksusowy'' produkt. Ogólnie te obiady
to lenistwo kuchni i j---ć ich do spodu :) nawet nie mówię o tobie ale często się pojawia takie gadanie, że mrożone to be. Teraz mają taką technologie głębokiego i szybkiego mrożenia, że nie ma nad czym gdybać.
@JonaszSynGrazyny jak ktoś twierdzi, że mrożone to be to najczęściej jest idiotą
#jedzenie #gotujzwykopem #gastronomia #restauracje #polska
@JonaszSynGrazyny: a co takiego trudnego jest w zrobieniu krewetek? Wrzucasz na patelnie i po kilku minutach gotowe.
@Miguelos: Główny problem w Polsce jest taki, że bardzo często krewetki dalej próbuje się sprzedawać jako ten bardziej ''luksusowy'' produkt. Ogólnie te obiady
@JonaszSynGrazyny jak ktoś twierdzi, że mrożone to be to najczęściej jest idiotą
a tak z ciekawości... Kiedy człowiek przestaje być kucharzem a staje się chef-em?