Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 7
Muszę tutaj pochwalić Biedronkę za wprowadzenie czekolady bez cukru. Ogromnie ważne między innymi dla osób z cukrzycą bądź insulinoopornością. Nie czuć chemicznego posmaku tak jak przy niektórych słodzikach, na prawdę smakuje bardzo dobrze. W sklepie jest też dostępna wersja czekolady gorzkiej. Polecam ;)

Skład: substancja słodząca-maltitole, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku pełne, serwatka w proszku z mleka, miazga kakaowa, substancja słodząca-glikozydy stewiolowe, emulgator-lecytyny ze słonecznika, ekstrakt z wanilii. Masa kakaowa minimum 36%.
Cena: 2,99 zł

#anonimowajedzenie #biedronka #anonimowajedzenie #czekolada #bezcukruchallenge #insulinoopornosc #cukrzyca #zdrowie #fitness #odzywianie #dieta
anonimowa - Muszę tutaj pochwalić Biedronkę za wprowadzenie czekolady bez cukru. Ogro...

źródło: comment_1596190809ZJsJ7Ek3WaFiJRg3Mvdg1B.jpg

Pobierz
  • 10
@Blaw: według blogerki która je opisywała:
Mleczna – 100g/ 551 kcal, tłuszcz – 37g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 23g, węglowodany – 45g w tym cukry – 20g, błonnik – 2,6g, białko – 8,9g, sól – 0,47g
Gorzka – 100g/ 503 kcal, tłuszcz – 40g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 26g, węglowodany – 31g w tym cukry – 0,8g, błonnik – 13g, białko – 8,5g, sól – 0,05g
@Blaw: Nie chodzi tu o to żeby jeść codziennie, ale raz na jakiś czas - czemu nie. W sumie też mocno się zdziwiłam, myślałam, że Magnetic z racji ceny są słabe, a tutaj miłe zaskoczenie
@anonimowa: 36% vs 90% masy kakaowej, stąd różnica ceny

Karta produktu Wawel 90% Cocoa Czekolada gorzka extra 100 g:

W naszej wykwintnej czekoladzie Premium znajdziesz 90% masy kakaowej z najlepszych odmian kakaowca. To produkt z tłuszczem kakaowym, bez oleju palmowego, aromatów i E476.
Jeśli chodzi o czekoladę mleczną bez cukru Wawel:
Skład: substancja słodząca: maltitol, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku pełne, miazga kakaowa, serwatka w proszku (z mleka), emulgator: lecytyny (z soi), Masa kakaowa minimum 36%

Czekolada bez cukru Magnetic:
Skład: substancja słodząca-maltitole, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku pełne, serwatka w proszku z mleka, miazga kakaowa, substancja słodząca-glikozydy stewiolowe, emulgator-lecytyny ze słonecznika, ekstrakt z wanilii. Masa kakaowa minimum 36%.

@KollA: Odnosiłam się do