Aktywne Wpisy
mpetrumnigrum +99
#heheszki #niebieskiepaski
Powiedz jak jesteś stary nie mówiąc że jesteś stary, ja zacznę:
-w mojej pierwszej legalnej pracy nauczyłem się klepać kosę.
-do chlewika wieczorami chodziłem z lampą naftową.
-używałem specjalnego mieszadła do benzyny z olejem zanim wlewałem paliwo do zbiornika samochodu.
Powiedz jak jesteś stary nie mówiąc że jesteś stary, ja zacznę:
-w mojej pierwszej legalnej pracy nauczyłem się klepać kosę.
-do chlewika wieczorami chodziłem z lampą naftową.
-używałem specjalnego mieszadła do benzyny z olejem zanim wlewałem paliwo do zbiornika samochodu.

Grzesiok +402
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Pytanie dla pracujących w większych zespołach. Kminimy nad best practices dt. oceniania ludzi pod kątem premii. Jakie praktyki u Was są? Chcemy jak najbardziej uniknąć subiektywnego oceniania, chcemy postawić na jakiś wymierny system.
@kefas_safek: tu też nie do końca. Jak masz mieszane zespoły etat / b2b gdzie b2b nie ma premii (częsty
Jesli nie macie takiej osoby, to masz przyjacielu problem o wiele wiekszy niz rozdzielanie premii...
@kefas_safek: dziękuję mirku jeszcze raz za rozmowę tel dużo pomogłeś! :)
@janekbrzechwa: Każdy team leader wypisuje "osiągnięcia" każdego w zespole na anonimowej liście, a później na spotkaniu team leaderów te anonimowe listy są porównywane i szeregowane, nastepnie przydzielane są największe premie tym, którzy zrobili "najwięcej". Do tego każdy ma cele roczne, które mają określone wagi i wymierne kryteria sukcesu, tak, żeby można było obiektywnie ocenić, czy cel został zrealizowany, czy nie.
Komentarz usunięty przez autora