goferek
951
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
dwarfguard
@barto125: to było pare lat temu Kolezka pracował na warsztacie, przyjechała roczna beta, przyjechał typ czy da się taniej dpfa zrobić, typy się głowią, szef wpadł na pomysł żeby z wypożyczalni wziąć taka sama i przespawac dpfy, jak wymyślili tak zrobili, oddali samochód mówią ze dpf zapchany, gościu w wpozyczalni trochę zdziwiony ale obyło się bez lipy, a typa skasowali 60% nowego xD polaczki to są kombinatorzy j----i
1025
skalar_neonka
450
PanLenart
@goferek: gdzie można wypożyczyć 15-letniego opla?
295
realizta
@goferek: robimy firmę która wypożycza auta, w dodatku dość nietypowe bo to pojazdy specjalne i naprawdę ktoś tak zrobił. Wziął prawie nowa Yariske i oddał na 4 różnych oponach, każda łysa. Wyszło dopiero na jesieni jak zmienialiśmy na zimowe :D
153
ToTrocheBardziejSkomplikowane
ToTrocheBardziejSkomplikowane
@SzemranyInkub: Poprwiłem dla Ciebie:

Jak w jednym clio męczyłem się z czujnikami ciśnienia w kołach to.juz zaczynałem się zastanawiać nad zostaniem złodziejem
102
SzemranyInkub
@ToTrocheBardziejSkomplikowane: A może akurat nad tym nie musiałbym się akurat zastanawiać? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
28
fellipe
Tylko w wypożyczalniach te opony są nie dużo lepsze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
28
w.....a
w.....a
Kumpel pracuje w wypożyczalni i przy każdym przekazaniu auta są sprawdzane opony wiec by nie przeszło

@Samulem: Jakie samochody tak mają? Przy droższych modelach może i twój kumpel sprawdza bieżnik, przy jakimś Yarisie czy Clio to obsługa ma to w dupie. Wiem z doświadczenia.
23
w.....a
w.....a
wyższa szkoła polskiego cebulactwa

@Rimfire: Jest na YouTube gość o imieniu Rob Ferretti. Prowadzi wypożyczalnię supersamochodów pokroju Ferrari, Lamborghini, Porsche itp. w Nowym Yorku.

W jednym z filmów opowiadał że wszystkie samochody mają plomby na silniku żeby ludzie nie ukradli części. Zdarzało mu się też że ludzie zwracali auta na innych oponach. Tak więc nie tylko w Polsce są takie cebulaki. Ludzie w Ameryce potrafią wynająć Ferrari za 2000$/doba żeby
20
dawidb11
dawidb11
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
14
reimux
@ToTrocheBardziejSkomplikowane: a podałeś się do ojca?
13
barto125
@goferek: ciekawe po jakim czasie by zauważyli, że z oponami jest coś nie tak
12
S-Type
@goferek Aż zadzwoniłem do kolegi, który pracuje w wypożyczalni i mówił, że zdarzyło się kilka razy, że ludzie oddawali samochody na jakichś starych kapciach, bo ukradli nowe opony. Raz nawet geniusz kradzieży zamienił felgi aluminiowe na stalówki i twierdził, że takie były cały czas... Problem w tym, że wypożyczalnia fotografuje auta przed wydaniem ( ͡º ͜ʖ͡º)
12
SzemranyInkub
@dwarfguard: @realizta: Jak w jednym clio męczyłem się z czujnikami ciśnienia w kołach to.juz zaczynałem się zastanawiać nad trafficarem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
10
cameltoe
@goferek: protip: nie kupuj nowego roweru, z-------l go komuś spod sklepu

Super protip bulwo XD
7
b.....y
b.....y
@Samulem: możesz powiedzieć że są sprawdzane w wypożyczalni w której pracuje, ale wiem że są wypozyczalnie gdzie nie są ;)
5
zoonk
@goferek Zazwyczaj większe wypożyczalnie zapisują markę opon, rozmiar i rok produkcji. Takie numery nie przejdą.

Edit: ale chyba żadna nie sprawdza co jest pod maską. Wiec akumulator można śmiało ( ͡º ͜ʖ͡º)
5
Rimfire
@goferek: Obczaj, że myślałem że już mnie nie zaskoczy wyższa szkoła polskiego cebulactwa po pamiętnej aferze z dywanikami z Wisha czy tam Ali kilka lat temu, a tutaj taki obraz bycia podczłowiekiem, który przyszedłby do głowy tylko mieszkańcowi Cebulandii. Potem się dziwią dlaczego ludzie emigrują czasem z całą firmą.
4
sargento
3