Aktywne Wpisy
Hekun +156
#niger #swiat
To jest dla mnie niesamowite jak niewielkie zainteresowanie jest tutaj sytuacją w Nigrze. Wojna w zasadzie może być lada dzień, ECOWAS wydał ultimatum, a jak nie to wchodzi z interwencją wojskową. W senacie Nigerii (członka ECOWAS) natomiast odrzucili prośbę prezydenta o wysłanie wojsk do Nigru. Wydawało by się temat ciekawy, a tutaj cisza i spokój xD
Czasem mam wrażenie, że zostali tutaj tylko opłaceni trolle, a wiadomo, że za pisanie
To jest dla mnie niesamowite jak niewielkie zainteresowanie jest tutaj sytuacją w Nigrze. Wojna w zasadzie może być lada dzień, ECOWAS wydał ultimatum, a jak nie to wchodzi z interwencją wojskową. W senacie Nigerii (członka ECOWAS) natomiast odrzucili prośbę prezydenta o wysłanie wojsk do Nigru. Wydawało by się temat ciekawy, a tutaj cisza i spokój xD
Czasem mam wrażenie, że zostali tutaj tylko opłaceni trolle, a wiadomo, że za pisanie
mickpl +160
Z grupek na fb wynika, że masa ludzi, którzy mogliby kupić za gotówkę, ale kwalifikują się do beka 2% biorą kredyt.
Szybko obczaili, że opłaca się wziąć maksymalne kredo z minimalnym wkładem własnym, a kasę trzymać na lokacie i spłacać kredyt z odsetek lokaty.
Czyli mechanizm o którym pisaliśmy jeszcze kurła w styczniu masowo wchodzi w życie XD
Operacja Buda to majstersztyk
#nieruchomosci #kredyt2procent #ekonomia #gospodarka
Szybko obczaili, że opłaca się wziąć maksymalne kredo z minimalnym wkładem własnym, a kasę trzymać na lokacie i spłacać kredyt z odsetek lokaty.
Czyli mechanizm o którym pisaliśmy jeszcze kurła w styczniu masowo wchodzi w życie XD
Operacja Buda to majstersztyk
#nieruchomosci #kredyt2procent #ekonomia #gospodarka
Znalezisko -> Prawda i fałsz w serialu „Czterej pancerni i pies” - Janek Kos „zawędrował na Syberię”, jego ojciec bronił Westerplatte, a „Rudy” 102 szturmował Berlin. Trzy fałsze w jednym zdaniu. Ile historycznej prawdy jest w słynnym serialu i książce „Czterej pancerni i pies”?
Na zdjęciu: Czołg T-34-85 użyty podczas kręcenia zdjęć wewnątrz pojazdu. Muzeum Broni Pancernej w Poznaniu (fot. Radomil, CC BY-SA 3.0).
#nauka #liganauki #gruparatowaniapoziomu #qualitycontent #swiatnauki #historia #ciekawostkihistoryczne #seriale #iiwojnaswiatowa #mikroreklama
Proste zasady:
1. Jedno, najwyżej dwa wołania dziennie do znaleziska poświęconego historii.
2. Tylko materiały z bibliografią (chyba że to np. galeria zdjęć) i autorem znanym z imienia i nazwiska.
3. Bez taniej sensacji, bez chamskich clickbaitów, ale nie oceniam materiałów po tytule, lecz po całej zawartości.
4. Żadnych bzdur o Wielkiej Lechii, żadnych ufoludków budujących piramidy, tylko materiały
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...