Wpis z mikrobloga

@revoolution:

gdyby było inaczej i to szkoła wychowywałaby dzieci a nie rodzice, to wszystkie zachowywałyby się identycznie

Rodzeństwo wychowane przez tych samych rodziców, też nie zachowują się identycznie. Z kolei bliźniaki wychowane oddzielnie, zachowują się zaskakująco podobnie. Nie mam nic przeciwko temu ministrowi, ani ogólnie homoseksualistów, ale proszę nie wypowiadaj się na tematy, o których masz zerowe pojęcie. Czyli o psychologi.
  • Odpowiedz
@revoolution: przegrywem? A niby skąd takie przypuszczenie? Studiuje psychologie więc mam jakąś wiedze na ten temat, a twoje postrzeganie jest oparte na chłopskim rozumie. Od tego są badania, a nie "po prostu sam po sobie wiem"
  • Odpowiedz
@revoolution: No cóż, nie jestem przegrywem, a to oznacza, że twoje przeczucia są obarczone błędami poznawczymi. Lepiej nie opieraj na nich swojej wiedzy. No i byłbym wdzięczny, gdybyś odpowiedział na resztę mojej poprzedniej odpowiedzi.
  • Odpowiedz
@farmaceut: ale kobiety naturalnie w większości są biseksualne i o wiele otwarte w relacjach między sobą. Np. laski się często całują na imprezach, faceci nigdy. Stąd wynika różnica w percepcji.
  • Odpowiedz