Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adamek645: Cel uświęca środki. Mogła im cała układanka runąć. Musieliby łyknąć cała konfederacje i PSL gdyby mieli wętującego ich najbardziej twórcze pomysły prezydenta. Co oznaczaloby de facto koalicję z tymi partiami.
  • Odpowiedz
@Adamek645: Nie przesądzaj Trzaskowski jeszcze nie wygrał... Ale fakt nigdy jeszcze nie było takiego języka pogardy jaki dłyszałem u Trzaskowskiego! Z resztą popatrz tu na Wypok, jak na nas tu określają: wieśniaki, prymitywni, emeryci...
  • Odpowiedz
@Adamek645: TVN stosuje wyrafinowane metody manipulacji. Są skierowane do ludzi wykształconych. Tu jest dopiero brudna walka. Dzielenie na mądrych za PO i głupich za PIS. Ale osoba poddana tym technikom będzie wmawiała innym że to ta druga strona taka jest. Heh. Kisnę
  • Odpowiedz
@LubieKocyki: niestety, nie każdy jest w stanie odsiać tak skuteczną propagandę od rzeczywistości. Po prostu przykładem Niemiec, ponownie w Polsce wygrywa PiS tworząc kampanię opartą na strachu. Strachu z reguły przed czymś, co jest "nie do wyobrażenia" przez ludzi, którzy większość swojego życia spędzili na wsi, słuchając głównie jednego przekazu podobnego od wielu lat. Jest to problem dostępności, a jednocześnie też to jest problem niestety pewnego oślepienia społeczeństwa poprzez fakt,
  • Odpowiedz
który otwarcie dzieli społeczeństwo na lepsze i gorsze

@Adamek645: @LubieKocyki: Przecież to wykopki najbardziej dzielą polaków na lepszych i gorszych. Co chwilę widzę posty, że na Dudę głosowała wieś i niewykształcenie, więc o co wam chodzi? W demokracji każdy głos jest tak samo ważny.
  • Odpowiedz
@Adamek645 Niestety prostym ludem łatwiej manipulować, popatrz na badania, ze względu na wykształcenie. Nie są ludzie, którzy myślą długoterminowo. Dobre sobie "myślą"
  • Odpowiedz
@Adamek645 Policz ile mniej więcej osób mających prawo głosu to: emeryci, którzy dostali 13 emeryturę oraz beneficjenci 500+ najgorzej uposażeni. Oni w danym momencie kiedy glosują sa bierni zawodowo i nic więcej od życia nie dostaną... ich wypowiedzi "Od tego rządu dostaliśmy pieniądze, żaden inny nie dał" mimo że pokazują proste myślenie to jednak dla nich są prawdziwe. Prosty rachunek- PIS kupił tymi ruchami duża grupę wyborców. Jak do tego dojdzie
  • Odpowiedz
@Adamek645: Ale zaraz z tego co wiem, to mierni ludzie zawsze lubią jak się ich pogłaszcze. Skąd się wzięła ta nienawiść do „bogaczy” ? Przecież znaczna cześć ludzi bogatych, nie wzięła się znikąd, tylko sobie zapracowali. Nieudacznik nie lubi myśleć, że mógł zrobić to samo. On lubi myśleć, że to on jest tym przykładem do naśladowania w ten czy inny sposób. W tym wypadku wybierają partię, która głaszcze ich ego.
  • Odpowiedz
@Adamek645: nic mnie tak nie w-----a jak dzielenie spoleczeństwa przez zwolennikow Trzaskowskiego na "młodych i wykształconych" i na "starych i głupich". Sam mam wykształcenie wyższe i znam wielu ktorzy je maja a są skonczonymi debilami bez wiedzy na jakikolwiek temat. To był główny powód dlaczego zagłosowałem na Dudę
  • Odpowiedz