Wpis z mikrobloga

Jest mi po prostu przykro. Po prostu nie umiem w to uwierzyć, że ponownie dokonano wyboru człowieka, który otwarcie dzieli społeczeństwo na lepsze i gorsze i przyzwala na to m.in. za pomocą telewizji publicznej. Nie jestem zły na wyborców, jestem wściekły na to, że PiS był gotów zbudzić najbardziej negatywne emocje w ludziach "prymitywnymi" technikami manipulacji i to się udało.
#wybory #polityka
  • 35
. Po prostu nie umiem w to uwierzyć, że ponownie dokonano wyboru człowieka, który otwarcie dzieli społeczeństwo na lepsze i gorsze

@Adamek645: I wybrać człowieka na którego głosuje ludzie z przekonaniem "kto na niego nie zagłosuje to więśniak/debil/patol".
Po prostu nie umiem w to uwierzyć, że ponownie dokonano wyboru człowieka, który otwarcie dzieli społeczeństwo na lepsze i gorsze i przyzwala na to m.in. za pomocą telewizji publicznej.

@Adamek645: typie, spójrz na to co się #!$%@? w komentarzach na samym wykopie, to jest jawna nienawiść użytkowników do siebie. I ci ludzie nadal nie zdają sobie sprawy że obie strony są równie ogłupiałe skoro walczą z imieniem PO/PIS na ustach
który otwarcie dzieli społeczeństwo na lepsze i gorsze i przyzwala na to m.in. za pomocą telewizji publicznej.

@Adamek645: Niestety, ale po raz kolejny PIS udowodnił że to jest właśnie najlepszy sposób na wygranie wyborów w tym kraju.
A mi jest przykro z powodu fali hejtu, jaka wylała się na Dudę i jego wyborców (czyli także mnie),
po ogłoszeniu wyników wyborów, także tu na Wypoku. Naprawdę ludzie, co w was wstąpiło? Miała być przecież "Silny prezydent, wspólna Polska ", a jest hejt, pogarda i brak poszanowania dla wyborów innych ludzi.
@Moser: bywa, są ludzie tacy i tacy. Ja byłem wyborcą Trzaskowskiego, ale godzę się w wynikiem, bo tak działa demokracja. To nie władza jest silna, tylko opozycja dupa. W moim mniemaniu. Gratuluję wygranej, szkoda mi, że mój kandydat przegrał. Ale uważam, że Polska jest wspólna i każdemu szacunek się należy.
I takich ludzi, jak sądzę, jest dużo więcej :) Tylko najbardziej słychać krzykaczy ziejących nienawiścią - po obu stronach. I to,
Niestety prostym ludem łatwiej manipulować

@glassmice: To "łatwiej" jest dość istotne. Bo manipulować da się każdym tylko trzeba użyć odpowiedniej techniki. A przy odpowiedniej technice da się "łatwiej" zamanipulować inteligencję. Może nawet bardziej niż "głupimi". Ja bym nie był taki otwarty na tą wysoką inteligencję i lepsze wybory w wyborach, skoro czasem "inteligentnemu" wystarczy powoływanie się na autorytety i gwiazdy.
Jak procent społeczeństwa ma dzisiaj czas na walkę z manipulacją? Jaki