Aktywne Wpisy
Polina2137 +18
#zwiazki #a-----l #logikaniebieskichpaskow
Mirki, potrzebuje sie wygadac i poznac opinie z męskiej strony. Mój (już raczej były) partner był ostatnio na imprezie pracowniczej, na której kompletnie się upił i pomimo zapewnień, że wróci kolo 3/4, wrócił następnego dnia o 10. Oczywiście nie muszę pisać, że byłam na maksa wściekla. Jego tłumaczenie jest takie, że wysłał mi smsa o 3:30, że śpi na miejscu... a to sory, to wszystko
Mirki, potrzebuje sie wygadac i poznac opinie z męskiej strony. Mój (już raczej były) partner był ostatnio na imprezie pracowniczej, na której kompletnie się upił i pomimo zapewnień, że wróci kolo 3/4, wrócił następnego dnia o 10. Oczywiście nie muszę pisać, że byłam na maksa wściekla. Jego tłumaczenie jest takie, że wysłał mi smsa o 3:30, że śpi na miejscu... a to sory, to wszystko

VeryApe +201
Wystawiłem komputer za kilka stówek i ilość januszy jest masakryczna. Jeden chory i chce żebym mu przywiózł, jeden oferuje 30% ceny a ten se screenu chce żebym jechał na wiochę zeby się spotkać w połowie drogi xD #januszebiznesu #olx #heheszki
źródło: temp_file4339395862635352654
Pobierz

Kilka lat temu (bardziej 8 niż 3) na głównej było znalezisko z jakimś ciekawym artykułem popularnonaukowym.
Na blogu z tym artykułem znalazłem inny tekst, który bardzo mnie zaintrygował.
Traktował on o czynnikach inicjujących i stymulujących rozwój cywilizacji. Starał się dociec co jest niezbędne by ludzka kultura i technika zaczynały się rozwijać. Czy rolnictwo, a może duże zwierzęta pociągowe? Co jest kluczowym czynnikiem akcelerującym, a co powoduje regres i upadek.Z pewnością było coś o udomawianiu zebr i o wielkich cywilizacjach Ameryki Płd..
Jeśli kojarzycie blog, albo możecie polecić jakieś materiały na ten temat byłbym głęboko wdzięczny.
#antropologia #cywilizacja #gruparatowaniapoziomu #liganauki #pomoc #kiciochpyta
źródło: comment_1594195718op7ZJUbhiUtHQEhpRsrQeX.jpg
Pobierz@antros:
Jared Diamond - Trzeci Szympans; Strzelby, Zarazki, Maszyny
Więcej na ten temat w filmie What's The Best Temperature for Civilization? z kanału Atlas Pro.
źródło: comment_15943288091rrfqtZrfugrpc2UVTEznk.jpg
Pobierzźródło: comment_1594329595Y0BRsASKkvs6HsHZ8NBGYw.jpg
Pobierz