Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Nie mogę przeboleć tego, że dziewczyna , która jest u nas w pracy sekretarką ma swoje mieszkanie w praktycznie samym centrum miasta bo babci (koleżanka przekazała info innej koleżance) a ja kończąc tudny kierunek studiów i wykonując odpowedzialna pracę na wyższym stanowisku nigdy nie będę mógł sobie pozwolić na takie mieszkanie no chyba że z wysokim kredytem do końca zycia :(((. Dlaczego życie jest takie niesprawiedliwe? Dlaczego ja, zapierdzielający, wkuwający trudny materiał na studiach, robiący na róznych stażach prawie że za darmo, wkładający w swoją karierę zawodową dużo czasu i wysiłku mam brać kredyt na mieszkanie a inni dostają coś za darmo??? Prawie codziennie jak patrzeę na tą dziewczynę to czuje złość i jakąś taką niemoc i niesprawiedliwość :(. Tak, piecze mnie potwornie d--a z tego powodu ale jak ma mnie nie piec?

#rozowepaski #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #zalesie #mieszkanie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5efc825a15d9fcf7250f01df
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: marcel_pijak
Wesprzyj projekt

[==......................................] 4% (10zł/235zł)
Uzbieraliśmy już na 2 lat działania AMW!
  • 170
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

C-----a zarzutka. Nie dostała za darmo, tylko odziedziczyła rodzinny majątek. Ktoś mądrze napisał, że Twoi dziadkowie i staży słabo się starali, dlatego będziesz teraz z---------ł do usranej śmierci, a Twoje wnuki odziedziczą po Tobie kawalerkę na zadupiu i prostacką zazdrość...!
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Z takim podejściem to nigdy nie będziesz zadowolony. Jakbyś miał takie mieszkanie, to zaraz byś bóldupił, że kto inny ma lepszy samochód, albo domek nad morzem.
W życiu o wiele więcej szczęścia dają stałe zajęcia. Jakieś hobby, kółko zainteresowań, coś gdzie możesz poznawać ludzi o podobnych poglądach i spędzać z nimi czas.
A jak uważasz, że fajne mieszkanie to jest niezbędne minimum, to bierz się do roboty zamiast biadolić,
  • Odpowiedz
WolnaEkolożka: Mam czasem to samo jak patrzę na znajomych z mieszkaniami albo szykujących się do wzięcia kredytu z rodzicami, raz się nawet zdarzyło że rodzice ten kredyt spłacają.
Ale to prowadzi tylko do wiecznego w----u. To nie jest tej sekretarki wina że Ty nie masz mieszkania. Albo że jej rodzinie sie poszczęściło a Twoja nie może dać ci mieszkania albo pieniędzy na nie.
Nie zawsze mi się to udaje (nawet dzisiaj
  • Odpowiedz
Pandemiczna: Mi rodzice kupili mieszkanie, wprawdzie nie w centrum, ale w fajnej, cichej okolicy, w dużym mieście wojewódzkim, nowe, deweloperskie osiedle. Ale za to wiele lat nie miałam szczęścia w miłości i miałam dokładnie te same uczucia co ty widząc zakochane pary. Też mi było przykro i czułam złość, że nie mogę trafić. Mój los się niedawno odmienił, mam nadzieję, że tym razem na stałe. Może i u Ciebie się coś
  • Odpowiedz
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania taki madry jesteś, to mogłeś robić swój biznes, a nie studencki na utrzymaniu. Czego się spodziewałeś, że po studiach będziesz dobrze zarabiał? Irytuje mnie takie podejście. Chciałeś zarabiać to moges rzucić szkole i robić swoje, a nie żalić się na forum, bo ktoś ma mieszkanie a ty nie masz, no XD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@AnonimoweMirkoWyznania: normlanie, zaloz firme, zarob kase i sobie kup kilka mieszkan.

Czy ta sekreterka założyła firmę, zarobiła kasę i kupiła mieszkanie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

SKad sie bierze w ludziach przekonanie ze pieniadze sie biora z ciezkiej pracy?

Może stąd, że jeden musi z---------ć, a inny ma bez kiwnięcia palcem?
Dodatkowo tu nie chodzi o "skórę, furę i komórę" tylko rzecz tak podstawową jak miejsce do mieszkania, podczas gdy rynek nieruchomości jest
  • Odpowiedz
@Variv Myślę że dużo rodziców wpaja takie przekonania. Coś typu musisz się dużo i dobrze uczyć coby mieć dobrą pracę i dużo zarabiać.
  • Odpowiedz
Myślę że dużo rodziców wpaja takie przekonania. Coś typu musisz się dużo i dobrze uczyć coby mieć dobrą pracę i dużo zarabiać.

@elLimon: Ale to nie ma nic wspólnego z byciem zawistnym w stosunku do innych.
  • Odpowiedz
  • 1
Ale gdzie tu #logikarozowychpaskow ? XD Miała oddać to mieszkanie bo anonowi z biurka obok będzie smutno?
Też nic nie dostałam za darmo, moja finansowa pomoc ojcu chyba przerasta to ile wydał na moje wychowanie. Ale bólbupieniem że ktoś ma lepiej nie poprawię swojej sytuacji.
  • Odpowiedz
Myślę że dużo rodziców wpaja takie przekonania. Coś typu musisz się dużo i dobrze uczyć coby mieć dobrą pracę i dużo zarabiać.

@elLimon: Moi mi mówili, żebym czasem odpuścił, bo szkoda zdrowia ¯\_(ツ)_/¯
Nie posłuchałem, z tego powodu czasem jest zajebiscie, a czasem od zapierdzielu nie wstawałbym z łóżka.
  • Odpowiedz