#anonimowemirkowyznania Nie mogę przeboleć tego, że dziewczyna , która jest u nas w pracy sekretarką ma swoje mieszkanie w praktycznie samym centrum miasta bo babci (koleżanka przekazała info innej koleżance) a ja kończąc tudny kierunek studiów i wykonując odpowedzialna pracę na wyższym stanowisku nigdy nie będę mógł sobie pozwolić na takie mieszkanie no chyba że z wysokim kredytem do końca zycia :(((. Dlaczego życie jest takie niesprawiedliwe? Dlaczego ja, zapierdzielający, wkuwający trudny materiał na studiach, robiący na róznych stażach prawie że za darmo, wkładający w swoją karierę zawodową dużo czasu i wysiłku mam brać kredyt na mieszkanie a inni dostają coś za darmo??? Prawie codziennie jak patrzeę na tą dziewczynę to czuje złość i jakąś taką niemoc i niesprawiedliwość :(. Tak, piecze mnie potwornie d--a z tego powodu ale jak ma mnie nie piec?
@AnonimoweMirkoWyznania: dostała je po babci. Gdyby Babcia miała twoje podejście to wnuczka nic by nie dostała. Zrób tak, żeby Twoje wnuki miały mieszkanie w centrum albo przestań się użalać.
@AnonimoweMirkoWyznania: nie zesraj się z tymi studiami. Jeśli nie studiujesz na MIT czy jakimś uniwerku z Ivy League to nie p-----l proszę o "trudnym material na studiach" xD
A p---------e jak normiki bo sami macie po babciach, przecież nigdy nie było tak cięzko jak teraz o byle nieruchomość. Moi dziadkowie nigdy tak nie musieli pracowac i każda nieruchomośc to maks 3 lata przecietenj pracy - teraz 30 pod warunkiem że jesteś specjalista.
@AnonimoweMirkoWyznania: typowo polacki ból d--y. Nie dość że ma lepiej od ciebie to jeszcze jakaś SEKRETARKA. Jak ona śmie byc wyżej od swojego pana, człowieka z wykształceniem.
@AnonimoweMirkoWyznania: spoko. Życz jej źle i rzucaj kłody pod nogi. Społeczeństwo to ciągła walka, jak się poddasz, to nigdzie nie zajdziesz i jeszcze inni cię zdepczą.
@AnonimoweMirkoWyznania: ja mam to samo. Mogę pracować 10x mocniej niż inni, nie mam nawet połowy tego co oni. Ja juz się z tym powiedzmy pogodziłam, chociaż w gorszych momentach i tak dupsko boli.
@dzar: Byloby spoko gdyby nie to, ze babcia dostała mieszkanie od państwa za czasów gdy rozdawali mieszkania za darmo a potem wykupiła za marne 1-10% wartości po komunie, czyli pare tysięcy. 80% mieszkań na rynku wtórnym to stare PRLowskie bloki w których mieszkania sie DOSTAWALO. Wiec p---------e o tym, ze jednego rodzice byli obrotni i ktoś dostał a drugiego nie sa o kant c---a potłuc, bo liczyło sie jedynie to
@Shinlim widzę, że absolutnie nie zrozumiałeś mojego przesłania, bo przede wszystkim nie porównywałem obrotności waszych przodków, dziadków, rodziców tylko sam fakt zazdrości, że INNI mają, a Ty nie. Gdybyś ubolewał nad sobą, że nie potrafisz znaleźć sposobu jak sie dorobić własnego mieszkania to może i coś by jeszcze z Ciebie było ale zawiść, że koleżanka czy też poprostu znajoma z pracy MA a Ty NIE to naprawdę zalążki typowego zawistnego, komunistycznego
@taktoto: Nie wiem, jedynie stwierdzam fakt, ze na 99% nie było to kupione mieszkanie tylko dostane/wykupione. + Nie wszystkie mieszkania były do wykupienia z racji np. roszczeń do gruntów.
@AnonimoweMirkoWyznania: no rzeczywiście to dziewczyny wina, że jej babcia umarła i zostawiła jej mieszkanie xd pewnie własnoręcznie babcie poduszką udusiła, żeby to mieszkanie zdobyć xd
Nie mogę przeboleć tego, że dziewczyna , która jest u nas w pracy sekretarką ma swoje mieszkanie w praktycznie samym centrum miasta bo babci (koleżanka przekazała info innej koleżance) a ja kończąc tudny kierunek studiów i wykonując odpowedzialna pracę na wyższym stanowisku nigdy nie będę mógł sobie pozwolić na takie mieszkanie no chyba że z wysokim kredytem do końca zycia :(((. Dlaczego życie jest takie niesprawiedliwe? Dlaczego ja, zapierdzielający, wkuwający trudny materiał na studiach, robiący na róznych stażach prawie że za darmo, wkładający w swoją karierę zawodową dużo czasu i wysiłku mam brać kredyt na mieszkanie a inni dostają coś za darmo??? Prawie codziennie jak patrzeę na tą dziewczynę to czuje złość i jakąś taką niemoc i niesprawiedliwość :(. Tak, piecze mnie potwornie d--a z tego powodu ale jak ma mnie nie piec?
#rozowepaski #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski #zalesie #mieszkanie
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5efc825a15d9fcf7250f01df
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: marcel_pijak
Wesprzyj projekt
[==......................................] 4% (10zł/235zł)
Uzbieraliśmy już na 2 lat działania AMW!
Rodzina cię nie kocha, do nich pretensje
Sąsiadowi też nie życzysz źle, tylko żeby miał gorzej niż ty?
A tak na serio to miej pretensje do swojej babci a nie do niej.
@AnonimoweMirkoWyznania: to znaczy że nie masz pracy na wyższym stanowisku. Pracuj dalej i szukaj lepszej
+ Nie wszystkie mieszkania były do wykupienia z racji np. roszczeń do gruntów.