Aktywne Wpisy

hokei00 +161
Ech… zjadłem pyszny obiad, obsługa była naprawdę mila, zapłaciłem 150zl z napiwkiem za dwie osoby, a na koniec dostaje taki “paragon” i cały urok i oczarowanie jedzeniem poszedł w… czy naprawdę w gastro muszą kręcić takie wały? Aczkolwiek widać napracowanie tym “paragonem”
#gastronomia #patogastro #restauracja #krakow #oszukujo #paragonygrozy
#gastronomia #patogastro #restauracja #krakow #oszukujo #paragonygrozy
źródło: IMG_7498
Pobierz
yahoomlody +17
Mam zamiar w czerwcu p--------c sie z plecakiem na 2-3 tygodnie do #japonia na samotnego spierdotripa spiac po hostelach i jezdzac pociagiem z miasta do miasta. Jakies rady co jest super polecane do odwiedzenia, zjedzenia?
#podrozujzwykopem #podroze
#podrozujzwykopem #podroze
![20-latek z BMW popisał się driftem w centrum miasta [VIDEO]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b9819c98698c7f6b72cae494b1787d01a34727fbda0c807d0817cb985f835264,q80.jpg)

#ciekawostki #ciekawostkihistoryczne #historia #powstaniewarszawskie #gruparatowaniapoziomu #chwalabohaterom
źródło: comment_159315790594s55BYIHDk5vZuHbx4huc.jpg
Pobierz@willard: on nie byl polakiem.
https://www.gov.pl/web/mswia/popros-o-uznanie-za-polskiego-obywatela
Papier zostanie papierem. Jezeli ktos urodzil sie na drugim koncu swiata i tam przezyje swoje dziecinstwo, mlodosc to do konca zycia pozostanie australijczykiem, senegalczykiem czy Peruwianczykiem.
Oczywiscie wielki szacunek za to, ze walczyl ramie w ramie z polakami o kraj w ktorym mieszkal
Zalozmy moj dziadek. Przeszedl caly szlak z armia andersa. Nie walczyl w Polsce. Walczyl pod Tobrukiem, Monte Cassino, na koniec wyladowal w UK.
Stal sie anglikiem? Czy pozostal polakiem?
Wiec moze nalezaloby spytac Augusta czy mu tej polskosci na sile nie narzucamy.
@willard Merian Cooper walczył dla polski w 1920 r., a wcale nie uważał się za Polaka i nie uważał Polski za swoja ojczyznę. Przykłady walczacych z różnych pobudek dla rożnych krajów można mnożyć i walczących
Wersja, którą ciągle powiela internet, to ogólnie urban legend - informacje o udziale O'Browna w Powstaniu pochodzą właściwie tylko od niego samego, bo spisał je w oświadczeniu złożonym do ZBoWiDu w 1949 występując o świadczenia. Podał też, że był weteranem obrony Warszawy w 1939, ale zarówno w tym przypadku jak i Powstania nie
A swoją drogą samoidentyfikacja to za mało, trzeba mieć tło pochodzeniowe i kulturowe. Jak będę mieszkał wśród Saudów przez 20 lat, zachowywał się jak Saud i uważał sie za Sauda to będę najwyżej saudyjskim Polakiem. Nie wymażę nagle swoich lat młodzienczych i dorosłych w Polsce. Obiektywnie będę Polakiem. Moje dzieci już tam wyrosłe