Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@srgln: dlaczego jak broscience?

The available research literature suggests that the answer lies in the surprising (at least to me) conclusion that the use of anabolic steroids appears to cause up-regulation at these sites more reliably than it does in others like the biceps, triceps or vastus laterals.

It looks as if these chemicals do this trick by positively modulating the numbers of myonuclei in the muscle cells of the
  • Odpowiedz
@srgln: ogólnie, to trochę broscience jest, bo nikt tego nigdy nie zbadał i nie uargumentował, jeżeli o to chodzi. Tylko z drugiej strony, poprzestając na samej obserwacji i wnioskowaniu, to często po tym można poznać, czy ktoś coś bierze. Po prostu ta grupa mięśni jest na tyle specyficzna, że w normalnych warunkach nie spompujesz i nie nabijesz jej w jakiś niesamowity sposób. Z kolei sok powoduje właśnie to konkretne nabicie
  • Odpowiedz
dlaczego jak broscience?

@Kasahara: Po prostu nigdy nie widziałem żadnych badań na ten temat, a widziałem pełno opinii, że jak ktoś ma duże barki "jak kule armatnie" to na pewno musi lecieć sok. Dziwnie to brzmi. Tak niewiarygodnie.
  • Odpowiedz
@Saprofit: rozumiem, ale równie dobrze można by było mówić tak o osobach, które mają duże przedramiona, bo to też jest specyficzna grupa mięśni xD
  • Odpowiedz
@epic_25:

Nie robiłem żadnego ćwiczenia przedni/boczny akton z 2 lata ani ogólnie nic "na barki", oprócz próby zrobienia 100 kg OHP w tym roku. Tylko co trening 5-6 serii na tylni. No wiadomo, że przy wyciskaniu na klate coś tam pracuje przedni.
  • Odpowiedz