Wpis z mikrobloga

@CalibraTeam: to też był jakiś art jakiś czas temu.
W skrócie z tego arta:
- dew rusza ze sprzedaża
- o dziwo już jest (przykładowo) sprzedanych 30/70 mieszkań
- sprawdzasz na olx/otodom - wystawione po kwocie +800zł/m2 przez typka "X"
- typek "X" to ziomek poziomek
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: okej ale na takie rzeczy mogą sobie pozwolić chyba tylko milionerzy, no bo nie wyobrażam sobie jak ktoś ciułający kupuje x mieszkań i czeka żeby drożej sprzedać
-----
niekoniecznie, czasem po znajomościach taki typek utarguje zwrotną zaliczkę. Czyli bierze tych 10 mieszkań po 10k zaliczki na 3msc => to "tylko" 100k. A nawet jeżeli nie, to przy dobrej inwestycji niech sprzeda na otodomie 5 tych mieszkań z zyskiem po
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: Pozdrowienia dla świata równoległego. Tymczasem u nas np. warszawski Marvipol właśnie obniżył ceny w jednej ze swych inwestycji na Mokotowie do 8900, wcześniej były za 10500, a tuż przed pandemią po 12000.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@augusto-mises: @CalibraTeam: no ale na tym to polegalo. Dogadywalo sie z deweloperem na wczesnym etapie (jeszcze przed oficjalnym startem) - kupowala sie prawa do x mieszkan za ulamek wartosci po to, zeby je sprzedac za cene dewelopera + marze. To byla/jest czesta praktyka.
  • Odpowiedz
@CalibraTeam: Nie jara mnie rynek warszawski, to z komentarza pod jakimś artykułem naganiaczy. Na szybko sprawdziłem i faktycznie jest promocja, a z netu wynika, że przed pandemią faktycznie były jakieś chore ceny. Ale to już chyba 3 lub 4 inwestycja z pierwotnego gdzie widziałem promocje.
  • Odpowiedz