Wpis z mikrobloga

@langle: Pare lat temu ustrzeliłem za 450zl klimatyzator normalny (splitter itd), pokój ma 18m2, i już nie raz się przeziębiłem bo przegiąłem z temperaturą. Mam tez taki przenośny i co tu dużo mówić - gowno jak ich mało, w dodatku trzeba pilnować czy się nie przeleje i tą durną rurę trzeba gdzies #!$%@?ć. Kategorycznie odradzam. Weź kredyt chwilówkę, cokolwiek, wykosztuj się, ale będziesz naprawdę zadowolony (
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@langle: tak po biedaczki to najwatwiej folia aluminiową zakryć okna żeby się nie nagrzewało będziesz miał ciemno ale będzie chłodnie
  • Odpowiedz
@langle: Możesz ogarnąć sobie zasłony odbijające światło albo ogólnie grube zasłony rolety itp jak w nocy ochłodzisz pokój a rano wszystko pozamykasz i pozasłaniasz to jest nawet o kilka stopni chłodniej niż w pomieszczeniu obok
  • Odpowiedz
@casperplaster jest to Warmtec KP29W. Napisze swoją opinię po roku użytkowania. Urządzenie jest dosyć głośne i to nie to, że tylko ten model. Prawie wszystkie klimatyzatory przenośne chodzą trochę ciszej niż odkurzacz. Zasnąć się da, ale szum daje się we znaki. Dodatkowo takie urządzenie wytwarza w pomieszczeniu podciśnienie przez co nigdy nie będzie tak wydajne jak klimatyzator scienny. Jak na zewnątrz jest plus 30 to po wyłączeniu po około 10-15 minutach
lukasz_xe - @casperplaster jest to Warmtec KP29W. Napisze swoją opinię po roku użytko...

źródło: comment_1592078360VG0b1FQkNsTkJ4Y79FVM6n.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@langle: @lukasz_xe: zajmuje się klimatyzacja na codzien, niestety każdy ten klimatyzator z rurą będzie głośny gdyż sprężarka znajduje się w śródku aczkolwiek skuteczny. Jedyne słuszne rozwiązanie to inwestycja w klimatyzator naścienny, rozwiąże to na stałe twój problem z chłodzeniem i grzaniem w domu. Oraz będzie ciche gdyż element hałaśliwy będzie na zewnątrz.
  • Odpowiedz
@langle: miałam w pracy taki klimatyzator przenośny na kółkach. Fakt, że chłodził, ale przez okno trzeba wystawić rurę, czyli okno musi być otwarte (więcej prądu zużywa), a co najgorsze, to okropny hałas. Zdecydowanie nie polecam.
  • Odpowiedz
@langle: Nie da się "wyprodukować zimna" lodówki i wszystkie urządzenia chłodzące działają na zasadzie odprowadzania ciepła na zewnątrz (tj. lodówka do mieszkania, a klimatyzator na zewnątrz mieszkania). Wszystkie urządzenia, które nie mają odprowadzenia na zewnątrz tylko grzeją pracą silnika i robią wiaterek.
  • Odpowiedz
@langle Z doraźnych sposobów polecam wiatrak na pilota, poniżej 28°C daje częściowo radę.

całą noc chłodzenia

@niochland Dobrze by było, tylko pchlarze nie zawsze dadzą poczuć tego luksusu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz